XBLOG logo @2x

Game of Thrones: Σχεδόν 1 εκατ. τηλεθεατές απαιτούν να γυριστεί ξανά η 8η season

Η τελευταία σεζόν του Game of Thrones έχει απογοητεύσει και τους μεγαλύτερους fans της τηλεοπτικής σειράς, καθώς στα έξι μόλις επεισόδια οι παραγωγοί δεν είχαν αρκετό χρόνο να εξελίξουν τις ιστορίες που θέλουν να πουν και όλες οι αποφασίσεις που παίρνουν οι χαρακτήρες φαίνονται εντελώς βιαστικές ή και αδικαιολόγητες.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το πέμπτο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο «The Bells», που βγήκε την περασμένη Κυριακή και άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Χιλιάδες τηλεθεατές έμειναν άφωνοι με τις αποφάσεις των πρωταγωνιστούν και βγήκαν στα social media για να επιτεθούν στην παραγωγή και στους δημιουργούς της σειράς, David Benioff και D.B. Weiss.

Κάποιοι απογοητευμένοι fans αποφάσισαν να δράσουν και άρχισαν να μαζεύουν “υπογραφές” στο Διαδίκτυο έτσι ώστε να ακουστεί το μήνυμα τους. Ποιο είναι αυτό; «Να ξαναγυριστεί η 8η season του Game of Thrones με ικανούς συγγραφείς.» Όπως αναφέρουν στο change.org, «οι David Benioff και D.B. Weiss αποδείχθηκαν ανίκανοι σεναριογράφοι όταν δεν έχουν πηγή υλικού (δηλ. τα βιβλία) για να βασιστούν.» Και συνέχισαν λέγοντας «Αυτή η σειρά αξίζει μια τελική season που βγάζει νόημα. Ανατρέψτε τις προσδοκίες μου και κάντε το να συμβεί, HBO!»

Πάνω από 750,000 fans του Game of Thrones έχουν υπογράψει δηλώνοντας την επιθυμία τους να γυριστεί ξανά η season και με τον αριθμό που αυξάνονται οι ψηφιακές υπογραφές, φαίνεται ότι σύντομα θα φτάσουν τον στόχο τους: τους 1 εκατομμύριο υποστηριχτές. Μάλιστα κάποιοι “μίσησαν” αυτούς τους σεναριογράφους και γράφουν ότι δεν θέλουν να τους δουν ούτε στην επόμενη τριλογία Star Wars.

[irp][/irp]

SPOILERS ALERT: Γιατί τόσος ντόρος;

(Μην συνεχίσετε την ανάγνωση αν δεν έχετε όλα τα επεισόδια του του όγδοου κύκλου του «Game of Thrones»!)
Game of Thrones Season 8, Episode 5

Ο κόσμος έχει απογοητευτεί από την 8η season του Game of Thrones από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Στην αρχή οι fans απαιτούσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τον Night King. Η σειρά μίλαγε για αυτούς από την αρχή, τους “έχτιζε” ως τους απόλυτους εχθρούς, και στο τέλος αποδείχτηκαν ότι ήταν απλά γενικοί κακοί που ήθελαν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα. Και το κλισέ; Σκοτώνοντας τον αρχηγό μπόρεσαν να πεθάνουν όλοι οι κακοί.

Ο θάνατος του Night King δεν εξόργισε τόσο τους τηλεθεατές όσο η τρέλα της Daenerys. Σύμφωνα με τους απογοητευμένους fans, η σειρά “έχτιζε” την Daenerys ως την σωτήρα των λαών, και ξαφνικά στο τελευταίο επεισόδιο τρελάθηκε και έκαψε τους πάντες στο King’s Landing ενώ είχαν παραδοθεί όλοι. Βέβαια ξεχνούν ότι η Daenerys μεγάλωσε με έναν και μόνο στόχο, να καταντήσει τον θρόνο, και είχε πει πως «θα πάρει ό,τι είναι δικό της με φωτιά και αίμα…» αυτό που τελικά έκανε. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα τελευταία επεισόδια έχασε το παιδί της (τον δράκο), το δεξί της χέρι (που την αγαπούσε), τον άντρα που αγαπούσε και την μοναδική της φίλη, ενώ παράλληλα διαπίστωσε ότι ο κόσμος δεν την αγαπάει όπως τον Jon Snow, αλλά την φοβάται.

Επιπρόσθετα, άλλοι ισχυρίζονται ότι η επιστροφή του Jaime Lannister στην Cersei ήταν αντίθετο με την εξέλιξη του χαρακτήρα του. Προς υπεράσπιση των σεναριογράφων, ο Jaime ήταν αυτός που προσπάθησε να σκοτώσει ένα μικρό αγοράκι, χωρίς δεύτερη σκέψη, επειδή αγαπούσε την αδερφή του…

Όπως και να χει, το 5ο επεισόδιο έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης, και όσες υπογραφές και αν μαζέψουν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση το HBO να ξαναγυρίσει από την αρχή την σεζόν. Το κανάλι έχει επενδύσει τόσες δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για έξι μόνο επεισόδια που, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν μπορούσαν να δαπανήσουν περισσότερα για να γυρίσουν μια επιπρόσθετη σκηνή με τον Jon να αποχαιρετά τον Ghost (κάτι που επίσης προκάλεσε αντιδράσεις).

Συγκεκριμένα τα ποσά που ξόδεψαν ανά επεισόδιο (στο περίπου):

  • “Winterfell”– 54 λεπτά – $10 εκατομμύρια
  • “A Knight Of the Seven Kingdoms” – 58 λεπτά – $10 εκατομμύρια
  • “The Long Night”– 82 λεπτά – $20 εκατομμύρια
  • “The Last of the Starks” – 78 λεπτά – $15 εκατομμύρια
  • “The Bells” – 79 λεπτά – $20 εκατομμύρια
  • Τελευταίο επεισόδιο – 79 λεπτά – $15 εκατομμύρια

[irp][/irp]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.