XBLOG logo @2x

Freedom 251: Είναι απάτη το smartphone των €3;

Τον περασμένο Φεβρουάριο η ινδική κατασκευάστρια Ringing Bells τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της όταν ανακοίνωσε το Freedom 251, το φθηνότερο smartphone στον κόσμο με κόστος μόλις €3. Ωστόσο από ότι φαίνεται ήταν πάρα πολύ καλό για να ήταν αληθινό.

Όπως όλα δείχνουν η εταιρία και το κινητό ήταν μια τεράστια απάτη και ο Kirit Somaiya, ηγέτης του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στη χώρα, καταθέτει επίσημη καταγγελία κατά της Ringing Bells. Σύμφωνα με την καταγγελία του Somaiya, δεν είναι δυνατόν για μία εταιρεία να πουλήσει ένα smartphone σε αυτή την τιμή χωρίς επιδοτήσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το Freedom 251 ουσιαστικά κοροϊδεύει τους καταναλωτές.

Το κινητό πούλησε μερικά κομμάτια (προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο για πώληση) και αμέσως αποκαλύφθηκε η αλήθεια: στη πραγματικότητα δεν είναι μοντέλο της Ringing Bells, αλλά το μοντέλο Ikon της κινέζικης κατασκευάστριας Adcom, με ένα απλό αυτοκολλητάκι επάνω στο λογότυπο των Κινέζων. Επιπλέον, η Ringing Bells έχει αντιγράψει και την Apple, αφού τα εικονίδια των προ-εγκατεστημένων εφαρμογών είναι κλεμμένα από το iOS. Μάλιστα το Adcom Ikon πωλείται στη Κίνα έναντι $60.

Freedom 251 - το πραγματικό λογότυπο.
Φωτογραφία από τον Vishal Mathur δείχνει το πραγματικό λογότυπο.

Η Adcom ενημέρωσε τις Αρχές ότι δεν γνώριζε πως το brand και το προϊόν της χρησιμοποιείται για αυτό τον σκοπό. Από την άλλη, τα στελέχη της Ringing Bells δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν με την αστυνομία για να βρουν την αλήθεια επειδή δεν έχουν κάτι να κρύψουν.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.