XBLOG logo @2x

Ομάδα υποστήριξης στον Κώστα Βαξεβάνη στο Facebook [freeVaxevanis]

Σε έκτακτη έκδοση του περιοδικού HOT DOC που κυκλοφόρησε χθες Σάββατο, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης δημοσίευσε την περιβόητη “Λίστα Λαγκάρντ” που περιέχει ονόματα δεκάδων πολιτικών, επιχειρηματιών, εκδοτών και άλλων προσώπων που φέρονται να έβγαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τράπεζες της Ελβετίας.

Η “λίστα” έκανε το γύρο των site και blogs, τα σχόλια δίνουν και παίρνουν, ενώ υπήρξαν και κάποιες δηλώσεις διαμαρτυρίας από πρόσωπα που είδαν το όνομά τους σε αυτή τη λίστα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, η ΕΛ.ΑΣ. ανέβασε ανακοίνωση στο site της, ενημερώνοντας ότι «κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOT DOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».

Οι αντιδράσεις έκτοτε στο διαδίκτυο πολλές, με τον ίδιο τον δημοσιογράφο να γράφει στο Twitter του ότι ούτε εγκληματίες δεν καταζητούνται τη νύχτα, ενώ τον ίδιο τον ψάχνουν ακόμα και στα μαγαζιά που συχνάζει ή σε φιλικά σπίτια.

Στο Facebook δημιουργήθηκε η σελίδα «Ομάδα Υποστήριξης στον Κώστα Βαξεβάνη» που τη βρίσκει κανείς στη διεύθυνση facebook.com/freeVaxevanis και η οποία μέσα σε λίγες ώρες μετράει κάτι λιγότερο από 10 χιλιάδες φίλους.

Στο Twitter μπορεί κανείς να δει τα tweets για το θέμα αυτό χρησιμοποιώντας το hashtag #freeVaxevanis.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.