Φουσκωμένη μπαταρία σε φθηνό κινητό (video)

Φουσκωμένη μπαταρία

Νωρίτερα σήμερα βρέθηκα στο σπίτι ενός φίλου και κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που είχαμε μου έδειξε ένα φθηνό κινητό που είχε πάρει πριν από περίπου δύο χρόνια για να το χρησιμοποιεί ως “δεύτερο”.

Το κινητό χρησιμοποιήθηκε για περίπου ένα χρόνο και έπειτα μπήκε σε ένα συρτάρι όπου φυλάχθηκε μέχρι τώρα, που ο φίλος αποφάσισε να το φορτίσει για να το χρησιμοποιήσει ξανά.

Όταν λοιπόν το έβαλε να φορτίσει, διαπίστωσε μετά από λίγη ώρα ότι το κινητό δεν φόρτιζε, άνοιξε το καπάκι για να δει τι παίζει και διαπίστωσε ότι η μπαταρία είχε φουσκώσει και από τις δύο πλευρές της.

Δείτε το βίντεο!

Το κινητό είναι ένα φθηνό Vodafone 340, ενώ η μπαταρία είναι 700 mAh, κατασκευασμένη από την Foxlink στην Κίνα.

Όλο αυτό το διάστημα που το κινητό ήταν απενεργοποιημένο δεν εκτέθηκε ποτέ σε συνθήκες όπως πχ υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία κλπ, που ίσως να δικαιολογούσαν το φούσκωμα της μπαταρίας.

Οπότε προσοχή γενικά όσοι έχετε κάποιο κινητό που μπορεί να το αφήσετε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα απενεργοποιημένο και αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά, καλό είναι να ελέγξετε προσεκτικά ότι η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση.

Προσωπικά έχω περίπου 4-5 κινητά, φθηνά και ακριβά, που έχω να τα χρησιμοποιήσω χρόνια, ωστόσο όποτε τα τσεκάρω λειτουργούν κανονικά και οι μπαταρίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Φουσκωμένη μπαταρία σε κινητό τηλέφωνο

Φουσκωμένη μπαταρία σε κινητό τηλέφωνο

Φουσκωμένη μπαταρία σε κινητό τηλέφωνο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

3 Απαντήσεις

  1. Δόξα τον Θεό που δεν έκανε καμία έκρηξη την ώρα που φόρτιζε το κινητό , δέν μου έχει τύχει ούτε εμένα ευχαριστώ όμως για τις πληροφορίες πρέπει να είμαστε προσεκτικοι .

  2. Μπορεί να συμβαίνει και αυτό που λες Κώστα, ωστόσο 4-5 κινητά που έχω απενεργοποιημένα εδώ και χρόνια δεν είναι φορτισμένα και δεν έχω παρατηρήσει σε κανένα φουσκωμένη μπαταρία ή κάτι περίεργο.

    Anyway, το post το έκανα περισσότερο για να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί όταν “επαναφέρουμε” σε λειτουργία κινητό το οποίο είχαμε απενεργοποιημένο για μεγάλο διάστημα.

  3. Η μπαταρία είναι ενα ζωντανό εξάρτημα. Αν σκοπεύετε να την αφήσετε αχρησημοποίητη για μεγάλο διαστημα ΠΑΝΤΑ να ειναι φορτισμένη. Δεν χρειάζεται υψηλή θερμοκρασία για να καταστραφεί, αν η τάση πέσει αρκετά καταστρέφεται απο μόνη της.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.