XBLOG logo @2x

Φουσκωμένη μπαταρία σε φθηνό κινητό (video)

Φουσκωμένη μπαταρία

Νωρίτερα σήμερα βρέθηκα στο σπίτι ενός φίλου και κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που είχαμε μου έδειξε ένα φθηνό κινητό που είχε πάρει πριν από περίπου δύο χρόνια για να το χρησιμοποιεί ως “δεύτερο”.

Το κινητό χρησιμοποιήθηκε για περίπου ένα χρόνο και έπειτα μπήκε σε ένα συρτάρι όπου φυλάχθηκε μέχρι τώρα, που ο φίλος αποφάσισε να το φορτίσει για να το χρησιμοποιήσει ξανά.

Όταν λοιπόν το έβαλε να φορτίσει, διαπίστωσε μετά από λίγη ώρα ότι το κινητό δεν φόρτιζε, άνοιξε το καπάκι για να δει τι παίζει και διαπίστωσε ότι η μπαταρία είχε φουσκώσει και από τις δύο πλευρές της.

Δείτε το βίντεο!

Το κινητό είναι ένα φθηνό Vodafone 340, ενώ η μπαταρία είναι 700 mAh, κατασκευασμένη από την Foxlink στην Κίνα.

Όλο αυτό το διάστημα που το κινητό ήταν απενεργοποιημένο δεν εκτέθηκε ποτέ σε συνθήκες όπως πχ υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία κλπ, που ίσως να δικαιολογούσαν το φούσκωμα της μπαταρίας.

Οπότε προσοχή γενικά όσοι έχετε κάποιο κινητό που μπορεί να το αφήσετε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα απενεργοποιημένο και αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε ξανά, καλό είναι να ελέγξετε προσεκτικά ότι η μπαταρία είναι σε καλή κατάσταση.

Προσωπικά έχω περίπου 4-5 κινητά, φθηνά και ακριβά, που έχω να τα χρησιμοποιήσω χρόνια, ωστόσο όποτε τα τσεκάρω λειτουργούν κανονικά και οι μπαταρίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Φουσκωμένη μπαταρία σε κινητό τηλέφωνο

Φουσκωμένη μπαταρία σε κινητό τηλέφωνο

Φουσκωμένη μπαταρία σε κινητό τηλέφωνο

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.