XBLOG logo @2x

Η επόμενη αγωνιστική περίοδος της Super League δεν θα προβάλλεται στη Nova

Η Forthnet ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της με τη διοργανώτρια αρχή της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019. Το θέμα της εταιρίας φαίνεται ότι είναι οικονομικό, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του Live Sport, πρόσφερε στις ομάδες €600.000 για τη μετάδοση των αγώνων, ενώ για τη φετινή αγωνιστική περίδιο πλήρωσε σε αυτές 1.5 εκατ. ευρώ. Χάρη στον πρόωρο τερματισμό της σύμβασης αποκαλύφθηκε ότι η φετινή μετάδοση των αγώνων κοστίζει στη Forthnet €37.597.285!

Η Forthnet τώρα έχασε “το δυνατό χαρτί της,” αφού πολλοί συνδρομητές την είχαν επιλέξει μόνο και μόνο για να παρακολουθούν την αγαπημένη τους ποδοσφαιρική ομάδα κάθε εβδομάδα – και αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει πλέον η Nova. Σε επίσημη ανακοίνωση, η εταιρία δήλωσε ότι η επίπτωση του πρόωρου τερματισμού στη συνδρομητική βάση και, συνεπώς, στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου δεν μπορεί να προβλεφθεί ασφαλώς λόγω:

  • Του μικτού περιεχομένου των καναλιών Novasports, τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερα του ενός τηλεοπτικά προϊόντα, όπως π.χ. τα δικαιώματα αποκλειστικής μετάδοσης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ της Euroleague
  • Των συνδυαστικών υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και τηλεπικοινωνιών που προσφέρονται στους συνδρομητές
  • Της μη διακριτής παρακολούθησης και αποτύπωσης στις ετήσιες και περιοδικές ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας των εσόδων που προέρχονται από την ως άνω συνεργασία

Η Forthnet, για να καλύψει αυτό το σοβαρό κενό, θα επιδιώξει την περαιτέρω ενίσχυση του αθλητικού τηλεοπτικού περιεχομένου που θα προσφέρει στους συνδρομητές της με τη σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών. Για την ώρα δεν είναι γνωστό σε ποια κανάλια θα προβάλλεται η επόμενη αγωνιστική του χρόνου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.