XBLOG logo @2x

Forbes: Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2009

Απ΄ότι φαίνεται, το 2008 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους πλούσιους, ακόμα και για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Σύμφωνα με την γνωστή λίστα των δισεκατομμυριούχων που εκδίδει κάθε χρόνο το Forbes, μόνο 793 άτομα κατάφεραν να μπουν σε αυτή, αριθμός μειωμένος κατά 30% περίπου από το προηγούμενο έτος.

Από τους 1.125 δισεκατομμυριούχους που συμπεριλαμβάνονταν στην κατάταξη του προηγούμενου έτους, οι 373 αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο, από τους οποίους οι 355 λόγω μείωσης της περιουσίας τους και οι 18 λόγω θανάτου.

Υπάρχουν 38 νέα πρόσωπα, συν 3 μεγιστάνες που επέστρεψαν στον κατάλογο, αφού επανέκτησαν την δεκαψήφια περιουσία τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη χρονιά από το 2003 που παρατηρείται μείωση στον αριθμό των δισεκατομμυριούχων.

Ο Bill Gates λοιπόν, πάρα την μείωση της περιουσίας του κατά 18 δισεκατομμύρια, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στην λίστα του Forbes και να αναδειχθεί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Στη δεύτερη θέση της λίστας έπεσε ο επενδυτής Warren Buffett, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά κατείχε την πρώτη θέση. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 37 δισεκατομμύρια δολάρια, με απώλεια σε ένα χρόνο 25 δις δολαρίων.

Τρίτος στη λίστα έρχεται ο Carlos Slim Helú, από την Λατινική Αμερική, που διαθέτει εταιρείες τηλεπικοινωνιών, με την αξία της περιουσίας του να αγγίζει τα 35 δις δολάρια.

Αν θέλετε να δείτε όλη την λίστα με τους δισεκατομμυριούχους είστε μόλις ένα κλικ μακριά!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.