XBLOG logo @2x

Ο Firefox Focus για Android/iOS υπόσχεται ανώνυμη περιήγηση χωρίς διαφημίσεις

Η Mozilla κυκλοφόρησε στο Android τον νέο browser Firefox Focus για όσους θέλουν ανωνυμία στο Διαδίκτυο και μπλοκάρισμα των διαφημίσεων.

Ο Firefox Focus είναι ένας φυλλομετρητής για φορητές συσκευές που έχει σχεδιαστεί για να αποκλείει αυτόματα τις διαφημίσεις και τα trackers διαφημίσεων, στατιστικών και κοινωνικών δικτύων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση του χρήστη. Η προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης είναι το Yahoo, αλλά ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το Google ή κάποια άλλη.

Το Focus τρέχει ομαλά, και χάρη στο καλαίσθητο γραφικό περιβάλλον του, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές για όσους προσέχουν την ιδιωτικότητά τους. Μέσω των ρυθμίσεών του ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την γλώσσα της εφαρμογής, την μηχανή αναζήτησης, τί θα μπλοκάρεται και μπορεί να ενεργοποιήσει την λειτουργία Stealth που μπλοκάρει τη λήψη screenshots (διαθέσιμο μόνο στο Android).

Όπως είναι λογικό, η Firefox αναφέρει ότι αποκλείοντας τις διαφημίσεις και τα trackers, ο browser επιτρέπει στους χρήστες να σερφάρουν ταχύτερα και να σώσουν δεδομένα.

Δείτε το επίσημο βίντεο:

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Android έκδοση διαθέτει επίσης την δυνατότητα προβολής πόσων διαφημίσεων έχουν μπλοκαριστεί και την εμφάνιση μιας ειδοποίησης για να υπενθυμίζει στον χρήστη ότι ο Firefox τρέχει στο παρασκήνιο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.