XBLOG logo @2x

Firefox 4 beta 5

Χθες έγινε διαθέσιμη η 5η έκδοση του Firefox 4 beta που μας φέρνει πλέον ένα βήμα πιο κοντά στη τελική έκδοση του browser για το ευρύ κοινό!

Η νέα αυτή έκδοση δεν έχει πολλές νέες δυνατότητες, αλλά μια μόνο αλλαγή που περιέχει είναι ικανή να φέρει τα πάνω κάτω. Στην 5η έκδοση το GPU acceleration είναι ορισμένο αυτόματα και ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να κάνει αλλαγές στο αρχείο about:config εκτός και αν βέβαια θέλει να το απενεργοποιήσει.

Για να καταλάβετε καλύτερα την σημασία αυτής της αλλαγής δείτε το βίντεο που ακολουθεί!

Ακόμη στην νέα έκδοση υπάρχει υποστήριξη για το νέο Audio Data APΙ, δυνατότητα HSTS security protocol και προσθήκη νέων γλωσσών.

Από το πρωί όμως που άρχισα να χρησιμοποιώ τη 5η beta έκδοση παρατήρησα ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τη γραμματοσειρά. Τα γράμματα, τα κείμενα στα περισσότερα sites φαίνονται περίεργα. Αρκετοί χρήστες έχουν κάνει την ίδια επισήμανση στον πίνακα σχολίων του Firefox.

Ακόμη ένα πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και με τα βίντεο, καθώς πολλοί χρήστες παραπονιούνται ότι το πλαίσιο του βίντεο «ενώνεται» με την υπόλοιπη σελίδα και δεν φαίνεται καλά.

Μπορείτε να κατεβάσετε την δοκιμαστική έκδοση από εδώ.

Πριν κάνετε τίποτα όμως να σας θυμίσω ότι στην beta έκδοση τα περισσότερα add-ons δεν δουλεύουν και μπορεί να αντιμετωπίσετε και προβλήματα στην περιήγηση, γιατί φυσικά αυτή δεν είναι η οριστική έκδοση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.