XBLOG logo @2x

Finos Film, Γιατί κατεβάζει τις ταινίες από το YouTube channel της

Τον Αύγουστο που μας πέρασε η Finos Film δημιούργησε το δικό της channel στο YouTube, όπου ανέβασε περισσότερες από 90 ταινίες της, τις οποίες μπορούσε να παρακολουθήσει όποιος ήθελε δωρεάν.

Η κίνηση αυτή της εταιρίας έτυχε μεγάλης αποδοχής από τον κόσμο, αφού το κανάλι έφτασε γρήγορα να έχει σχεδόν 30 χιλιάδες subscribers και 1,115,508 views!

Με ανακοίνωσή της ωστόσο η Finos Film γνωστοποίησε αυτές τις μέρες ότι από την 1η Οκτωβρίου οι ολόκληρες ταινίες θα κατέβουν από το YouTube channel της και το κανάλι πλέον θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις καλύτερες σκηνές των ταινιών της και αφιερώματα.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι σύμφωνα με την εταιρία τα σύνθετα θέματα δικαιωμάτων που παρουσιάστηκαν, ενώ η Finos Film αφήνει αναφέρεται και στην «άγνοια που επικρατεί στη χώρα μας ως προς τα νέα μέσα και τις δυνατότητες που προσφέρουν».

Η ανακοίνωση της Finos Film:

«Η Finos Film, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής, αποφάσισε να ανεβάσει πιλοτικά μέσα στον Αύγουστο ολόκληρες τις ταινίες της μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Στην πορεία, όμως, παρουσιάστηκαν σύνθετα θέματα νομικής φύσεως, που αναγκάζουν την εταιρία να αλλάξει το περιεχόμενο του καναλιού της.

Από 1η Οκτωβρίου 2013, το επίσημο κανάλι της Finos Film θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις καλύτερες σκηνές των ταινιών της, ενώ θα ακολουθήσουν ειδικά αφιερώματα τόσο για την εταιρία και τον πρωτοπόρο δημιουργό της Φιλοποίμενα Φίνο, όσο και για τους αξεπέραστους καλλιτέχνες και συντελεστές της.

Τα σύνθετα θέματα δικαιωμάτων που παρουσιάστηκαν, προκύπτουν κυρίως από την άγνοια που επικρατεί στη χώρα μας ως προς τα νέα μέσα και τις δυνατότητες που προσφέρουν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κοινό, που αγκάλιασε από την αρχή αυτή την προσπάθεια και να το διαβεβαιώσουμε ότι θα εμπλουτίζουμε το κανάλι με ξεχωριστό υλικό».

Βλέποντας το YouTube channel της Finos Film πρόσφατα θεώρησα ότι τα θέματα δικαιωμάτων κλπ θα έχουν λυθεί για να ανεβάζει η εταιρία ολόκληρες τις ταινίες.

Ακόμα βέβαια και αν η εταιρία κατεβάσει τις ταινίες από το επίσημο κανάλι της στο YouTube, πολλές από αυτές έχουν ήδη ανέβει σε άλλα channels στο YouTube προτού η Finos Film δημιουργήσει το δικό της.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.