XBLOG logo @2x

FileMaker 15: Νέα πλατφόρμα για ανάπτυξη προσαρμοσμένων και εξατομικευμένων εφαρμογών

Στις 10 Μαΐου 2016, η εταιρεία FileMaker, Inc ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση της εξαιρετικά επιτυχημένης πλατφόρμας για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εφαρμογών, το FileMaker 15. Αυτή η αναβαθμισμένη πλατφόρμα βελτιώνει τις βασικές αρχές ανάπτυξης εφαρμογών με νέα χαρακτηριστικά σε πέντε βασικούς τομείς: της φορητότητας, της αυτοματοποίησης/διαλειτουγικότητας, της ευκολίας χρήσης, της ασφάλειας και της απόδοσης.

Η πλατφόρμα του FileMaker παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης εφαρμογής που ταιριάζει στις μοναδικές επιχειρηματικές ανάγκες ενός οργανισμού ή μιας εταιρείας και είναι ευέλικτη, εύκολη στο να ενσωματωθεί και λειτουργεί σε iPad, iPhone, Mac, Windows και σε όλο το διαδίκτυο.

Τα νέα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας, FileMaker 15 περιλαμβάνουν:

  • Φορητότητα: Υποστήριξη Touch ID η οποία επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν ασφαλή πρόσβαση στις προσαρμοσμένες εφαρμογές τους με το άγγιγμα ενός δακτύλου. Υποστήριξη 3D Touch η οποία επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Νέες επεκτάσεις εφαρμογών οι οποίες προσφέρουν προσαρμοσμένο και εξατομικευμένο περιεχομένο και κοινή χρήση αρχείων. Υποστήριξη iBeacon η οποία προσφέρει δεδομένα που βασίζονται στην τοποθεσία από την προσαρμοσμένη εφαρμογή. Το FileMaker WebDirect το οποίο επιτρέπει στους πελάτες τη χρήση κινητού τηλεφώνου έτσι ώστε να μπορούν να αποκτούν πρόσβαση στις εφαρμογές του FileMaker μέσω Web Browser στο διαδίκτυο.
  • Αυτοματοποίηση & Διαλειτουργικότητα: Εργαλεία για την εξοικονόμηση χρόνου τα οποία περιλαμβάνουν αυτοματοποιημένη ενημερώση του προϊόντος (in-product update) και την ικανότητα άμεσης ανάκτησης της εργασίας με πολλαπλές χρήσεις αναίρεσης (multiple undo). Μέσω της κόκκινης επισήμανσης στο κείμενο είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν προβληματικές περιοχές στην επιφάνεια εργασίας δημιουργίας Scripts. Το ESS Adapter συνδέεται με ακόμα περισσότερα External SQL Data Sources συμπεριλαμβάνοντας τα PostgresSQL και IBM DB2.
  • Ευκολία στη χρήση: Μέσω των νέων βασικών Starter Solutions, ξεκινήστε άμεσα τη διαχείριση των επαφών, την απογραφή εμπορευμάτων, τη διαχείριση περιεχομένου και καθηκόντων. Το νέο μενού ‘’Βοήθεια’’ βασισμένο στην ανάζητηση του διαδικτύου παρέχει ταχύτερα αποτελέσματα κατά την αναζήτηση απαραίτητων πληροφοριών του FileMaker και μπορείτε να το ‘’κατεβάσετε’’ τοπικά στον υπολογιστή σας. Η νέα σχεδιασμένη γραμμή εργαλείων στο FileMaker Pro διατηρεί τη ‘’φρεσκάδα’’ στις προσαρμοσμένες εφαρμογές.
  • Ασφάλεια: Ένα νέο κρυφό πλαίσιο επεξεργασίας κρύβει/αποκρύπτει όσες ευαίσθητες πληροφορίες δεν επιθυμούν οι χρήστες να εμφανίζονται στην οθόνη τους (concealed edit box). Προληπτικές προειδοποιήσεις ασφαλείας περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις που εμφανίζονται όταν ένας χρήστης προσπαθεί να συνδεθεί με έναν κεντρικό υπολογιστή ή διαδικτυακό τόπο με μη έγκυρο κωδικό ασφαλείας. Το FileMaker Server υποστηρίζει πλέον τα πιστοποιητικά SSL από εννέα γνωστούς προμηθευτές και στηρίζει το ενδιάμεσο subjectAltName (SAN), και wildcard certificates.
  • Απόδοση: Το κορυφαίο χαρακτηριστικό καταγραφής στατιστικών στοιχείων διαγνώσκει γρήγορα οποιαδήποτε επιβράδυνση στην πλατφόρμα του FileMaker. Το portal in-line progress bar υποδεικνύει πότε το φιλτράρισμα και η ταξινόμηση δεδομένων είναι πλήρης/ολοκληρωμένη. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται πλέον ξεχωριστά από άλλες εργασίες, έτσι ώστε την ίδια στιγμή οι προγραμματιστές/χρήστες να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές τους.
  • Νέα άδεια για ομάδες: Το FileMaker 15 εισάγει ένα νέο, απλούστερο τρόπο για ομάδες πέντε ή περισσότερων άτομων για άδειες χρήσης του λογισμικού FileMaker. Κάθε χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο FileMaker Pro (για συνδέσεις των χρηστών), στο FileMaker Go, ή στο FileMaker WebDirect –  καθώς όλα φιλοξενούνται σε ένα FileMaker Server επιτρέποντας την ασφαλή κοινή χρήση των πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FileMaker 15, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη SICOA – www.sicoa.com. +210 7486715.

H SICOA είναι επίσημος διανομέας του FileMaker για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, μέλος του FileMaker Business Alliance, certified FileMaker Trainer και απασχολεί certified FileMaker Developers.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.