XBLOG logo @2x

Η διαστημική βουτιά του Φέλιξ με το… διαστημικό κόστος!

Εκτός από το φράγμα του ήχου, αλλά και το ρεκόρ θεαματικότητας, το απίστευτο άλμα του ριψοκίνδυνου 43χρονου Αυστριακού έσπασε και το ρεκόρ της ακριβότερης αποστολής για ελεύθερη πτώση, αφού το εγχείρημα που χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου η Red Bull, στοίχισε περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ (30 εκατομμύρια δολάρια)!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, μόνο η στολή του Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, υπολογίζεται να στοίχισε περίπου 153.300 ευρώ (200.000 δολάρια) και για το αερόστατο δόθηκαν συνολικά 191.600 ευρώ (250.000 δολάρια), ενώ μόνο το Ήλιο με το οποίο φούσκωσε το τεράστιο μπαλόνι στοίχισε ήδη 53.656 ευρώ (70.000 δολάρια).

Ο δείκτης για τον υπολογισμό του κόστους της αποστολής, γνωστής ως και RedBull Stratos, βασίζεται στην πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια του Φέλιξ να κάνει το επίμαχο άλμα, η οποία είχε διακοπεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Η απίστευτη και πανάκριβη αποστολή, δεν είναι γνωστό αν θα αυξήσει τις πωλήσεις της RedBull, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι η αίσια κατάληξη την οποία παρακολούθησαν 8 εκατομμύρια χρήστες μόνο από το ΥοuTube, αποτέλεσε αρκετά καλή δημοσιότητα για την εταιρία.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.