XBLOG logo @2x

Η Facebook λανσάρει το Messenger Kids, ένα ασφαλές online περιβάλλον για τα παιδιά σας

Αφότου αντέγραψε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Snapchat, η Facebook τώρα λανσάρει μια νέα έκδοση του Messenger αποκλειστικά για τα παιδιά σας, το Messenger Kids.

Facebook Messenger Kids logo

Το Messenger Kids είναι σχεδιασμένο για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Σε αντίθεση με τη κανονική έκδοση του Messenger, η νέα δεν συλλέγει πληροφορίες για να εμφανίζει διαφημίσεις επειδή δεν εμφανίζει καθόλου, δεν απαιτεί λογαριασμό στο Facebook και δεν προσφέρει αγορές εντός της εφαρμογής. Από τα GIFs και τα stickers μέχρι και τα εφέ της κάμερας και τα φίλτρα, όλα έχουν σχεδιαστεί για να είναι κατάλληλα για τα παιδιά.

Επειδή, νομικά, τα παιδιά κάτω των 13 ετών δεν επιτρέπεται να δημιουργήσουν λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, για τη χρήση της εφαρμογής οι γονείς θα πρέπει “σετάρουν” ένα βασικό προφίλ για το παιδί τους και να ορίσουν σε ποιες επαφές επιτρέπεται να μιλήσουν. Οι γονείς θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο, και μάλιστα θα μπορούν να ελέγχουν τα πάντα από το κανονικό προφίλ τους στο “αυθεντικό” Messenger.

Η Facebook μπορεί τώρα να χάνει λεφτά για την ανάπτυξη της εφαρμογής (αφού τη προσφέρει εντελώς δωρεάν και δεν εμφανίζει διαφημίσεις), αλλά αργότερα τα παιδιά θα γνωρίζουν για το Facebook και θα είναι εξοικειωμένα με την εφαρμογή, οπότε θα τα εγκαταστήσουν μόλις μεγαλώσουν και τότε θα “σερβίρονται” με διαφημίσεις.

Για την ώρα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και για τα παιδιά που έχουν iPhone ή iPad. Η εφαρμογή για το Android θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.