XBLOG logo @2x

Facebook Imrpoved Privacy Controls

Μπαίνοντας στο Facebook πριν από λίγο με περίμενε ένα πλαίσιο με το εξής μήνυμα: «Improved privacy controls: The improved privacy settings page has simple controls that make it easier to share exactly what you want. Your privacy settings are still the same»… στο τέλος του οποίου υπήρχε link “Learn more”…

Τι αλλαγές πάλι μας έκανε το Facebook στα privacy settings;

Με μία γρήγορη ματιά είδα ότι “έσπασε” τα privacy settings σε κάποιες κατηγορίες, όπως Everyone, Friends, Friends of friends, Friends only, Recommended και Custom, όπου custom είναι τα settings που έχει μέχρι πρότινος ο εκάστοτε χρήστης του Faceboook, οπότε δεν είναι απαραίτητο να ορίσετε ξανά εκ νέου ποιος βλέπει τι στο προφίλ σας.

Απλά να αναφέρω τέλος ότι αν επιλέξε τα recommended settings του Facebook, τότε τα status updates, τις φωτογραφίες, τα post, το βιογραφικό και τα πρόσωπα που ανήκουν στην οικογένειά σας θα είναι προσβάσιμα από όλους τους χρήστες είναι είναι είτε δεν είναι φίλοι σας.

Στους φίλους των φίλων σας θα είναι προσβάσιμα στοιχεία όπως οι φωτογραφίες και τα βίντεο που σας έχουν tagάρει, οι θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις σας και η ημερομηνία γενεθλίων σας. Τέλος, μόνο οι φίλοι σας θα μπορούν να σχολιάσουν στα post σας, να δουν τη διεύθυνση του email σας, καθώς επίσης και τηλέφωνο και διεύθυνση.

Τα παραπάνω settings το τονίζω θα ισχύουν μόνο στην περίπτωση που επιλέξετε τα recommended settings του Facebook.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.