XBLOG logo @2x

Οι υπάλληλοι της Evernote μπορούν πλέον να διαβάζουν τις σημειώσεις χρηστών

Η Evernote ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της σχετικά με την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, προκαλώντας ανησυχίες σε όσους χρησιμοποιούν την ομώνυμη υπηρεσία της.

Από τον επόμενο μήνα, οι εργαζόμενοι της εταιρίας θα μπορούν να διαβάζουν τις σημειώσεις των χρηστών έτσι ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τις δυνατότητες μηχανικής μάθησης που αναπτύσσουν. Ο CEO της Evernote, Chris O’Neill, σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε τυχαίες σημειώσεις χωρίς να γνωρίζουν σε ποιους ανήκουν, και τόνισε ότι δεν θα αποκαλύπτονται προσωπικές πληροφορίες.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Evernote θα επιτρέπει στις αρχές να ελέγχουν τις σημειώσεις των χρηστών όταν αυτό απαιτείται. «Όπως και πολλές άλλες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο, θα πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τις απαιτήσεις εκ μέρους των αρχών στις περιπτώσεις εκείνες που διερευνάται κάποια παραβίαση των όρων χρήσης της υπηρεσίας,» είπε ο Chris O’Neill. «Ο αριθμός των εργαζομένων που έχουν άδεια να αποκτούν πρόσβαση στις σημειώσεις είναι πολύ περιορισμένος και είμαι προσωπικά αναμεμειγμένος στον ορισμό αυτών των ατόμων».

Η εταιρία δεν κρυπτογραφεί τις σημειώσεις όταν αποθηκεύονται στους servers της και για αυτό τον λόγο ο οποιοσδήποτε με τις απαραίτητες άδειες μπορεί να έχει πρόσβαση στις σημειώσεις. Οι χρήστες μπορούν να κρυπτογραφήσουν κομμάτια των σημειώσεών τους, με δικό τους κωδικό, μόνο μέσω της επίσημης εφαρμογής για Windows και Mac (με κλειδί AES 128-bit) και άμα ξεχάσουν τον κωδικό χάνουν την πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο κείμενο.

Ενημέρωση: Λίγες ώρες αργότερα ο Chris O’Neill αναγκάστηκε να ακυρώσει τις αλλαγές επειδή οι χρήστες άρχισαν να εγκαταλείπουν το Evernote.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.