XBLOG logo @2x

Eurobasket 2009: Στους «4» η Ελλάδα!

Σε έναν αγώνα ακατάλληλο για καρδιακούς, η Εθνική μας κέρδισε τελικά την Τουρκία με σκορ 76-74 στην παράταση και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Eurobasket, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, ενώ η πρόκριση μας έδωσε και το εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ του 2010. Κορυφαίος παίκτης του αγώνα  ο Βασίλης Σπανούλης με 23 πόντους που στα κρίσιμα λεπτά έδειξε την κλάση του παίρνοντας τις πρωτοβουλίες που έπρεπε. Ανάμεσα σε αυτούς που ξεχώρισαν και οι Σχοτσιανίτης, Πρίντεζης και Φώτσης.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 26-29, 46-47, 65-65 (κανονική περίδος), 74-76 (παράταση)

Τουρκία (Μπόγκνταν Τάνιεβιτς): Γκιουλέρ 3 (1), Ονάν 13 (3), Ιλιασόβα 9 (1), Ερντέν 2, Τουντσερί 9 (1), Σαβάς 8, Ασίκ 9, Αρσλάν 8, Ερσέκ, Τούρκογλου 13 (2).

Ελλάδα (Γιόνας Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Μπουρούσης 11, Ζήσης 13 (2), Σπανούλης 23 (6), Καλάθης, Φώτσης 10 (1), Πρίντεζης 5 (1), Περπέρογλου 2, Σχορτσιανίτης 9.

Eurobasket Poland 2009

Τι γράφουν γνωστά αθλητικά sites

  • Sportnet: Όπως μόνο η Ελλάδα ξέρει!
    Με την ελληνική ψυχή να ρέει αστείρευτα στο παρκέ, η Εθνική μας ομάδα… σούβλισε την Τουρκία και φτάνοντας στη νίκη με 76-74 στην παράταση, πήρε μια τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά, που περιμένει η Ισπανία! Σπανούλης, Πρίντεζης και Σχορτσιανίτης ήταν πραγματικές «κολώνες» για τη γαλανόλευκη. Η πρόκριση στους «4» σήμανε αυτόματα και την πρόκριση της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το ερχόμενο καλοκαίρι και πλέον επόμενος στόχος είναι το μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση. Η ομάδα του Καζλάουσκας είχε πολύ άγχος και χρειάστηκε να στηριχθεί κυρίως στην άμυνά της για να καταφέρει τελικά να αποφύγει την… αυτοκτονία και να φτάσει στον… έβδομο ουρανό.
  • Sport-Fm: Ελληνική μαγκιά!
    Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει στην ελίτ της Ευρώπης. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε της Τουρκίας στην παράταση με 76-74 και πέρα από την πρόκριση στα τελικά του Μουντομπάσκετ 2010 εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την Ισπανία (19:30). Συγκλονιστική εμφάνιση από Σπανούλη, Ζήση, Φώτση και Μπουρούση. Παίκτης-κλειδί ο Πρίντεζης.
  • Sport24: Τουρκία-Ελλάδα: 74-76
    Η Ελλάδα άντεξε την πίεση και τα… λάθη της, έδειξε ψυχή και προσωπικότητα και με νίκη στην παράταση με 76-74, νίκησε την Τουρκία και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ! Κορυφαίος ο Βασίλης Σπανούλης με 23 πόντους και καθοριστικός ο Νίκος Ζήσης στα κρίσιμα σημεία. Με την Ισπανία το επόμενο… εμπόδιο για το μετάλλιο! Αν έχανε, θα είχε… αυτοκτονήσει! Γιατί, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε τον έλεγχο και παίκτες που ήθελαν να πάρουν την μπάλα στα δύσκολα και τα λάθη που έκανε η Εθνική στην παράταση με την Τουρκία παραλίγο να μας τρελάνουν εντελώς. Εκεί, που πιστεύαμε ότι οι Τούρκοι είχαν “τελειώσει”, λάθη των Ελλήνων τους έδιναν κι άλλη ζωή. Όμως, στο τέλος η Ελλάδα νίκησε. Και βρίσκεται για μια ακόμη φορά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.