Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας! [φωτορεπορτάζ]

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ταξίδεψα στην Ναύπακτο.

Λόγω υποχρεώσεων ξεκίνησα από την Αθήνα την Παρασκευή μετά τις 6 το απόγευμα (με βροχή) και επέστρεψα την Κυριακή το μεσημέρι.

Ο δρόμος μέχρι την Κόρινθο είναι σε γενικές γραμμές καλός, στο μεγαλύτερο μέρος του έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και έχει ας πούμε τις προδιαγραφές για “εθνική οδό”.

Ωστόσο μετά την Κόρινθο, η “Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών” μόνο “εθνική οδός” ΔΕΝ είναι!

Είναι ένας από τους χειρότερους δρόμους της Ελλάδας, για να μην πω ο χειρότερος!

Είναι απαράδεκτο να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και διόδια και να κυκλοφορούμε σε τέτοιους δρόμους!

Σε “εθνική οδό” που σε πολλά σημεία της έχει μόλις 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση χωρίς διαχωριστικό στηθαίο στη μέση, ενώ σε άλλα τμήματα είναι πάλι μία λωρίδα ανά κατεύθυνση με κώνους δεξιά-αριστερά προφανώς για να μην τολμήσει κάποιος και κάνει προσπέραση και προκληθεί ατύχημα.

Κάτι άλλο που θα προσέξει κανείς ταξιδεύοντας σε αυτό το τμήμα της “εθνικής οδού” είναι ότι θα δει τουλάχιστον 3-4 ταμπέλες που προειδοποιούν για θανατηφόρα ατυχήματα!!!!!

Ναι, όπως το λέω! Ταμπέλες που γράφουν “Προσοχή στα επόμενα x χιλιόμετρα γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα”!

Δηλαδή το κράτος “προσφέρει” στους πολίτες έναν δρόμο ΚΑΘΟΛΟΥ ασφαλή για κυκλοφορία και μας ενημερώνει κιόλας ότι σε αυτόν τον δρόμο συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα!

Είναι απαράδεκτο ας πούμε να οδηγείς σε αυτό το δρόμο, όπου σε κάποια τμήματα είναι μία λωρίδα ανά κατεύθυνση συν μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης και να οδηγούμε όλα τα αυτοκίνητα και στα δύο ρεύματα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης για να είμαστε πιο ασφαλείς ας πούμε!

Γιατί να χάνονται ανθρώπινες ζωές σε τέτοιους κωλόδρομους;

Γιατί πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και διόδια;

Γιατί έχουν σταματήσει τα έργα σε αυτό το κομμάτι του δρόμου όπως μαθαίνω τον τελευταίο καιρό;

Σε πόσα χρόνια θα είναι πραγματικά “εθνική οδός” αυτός ο δρόμος;

Σε πόσα χρόνια θα φύγουν αυτές οι άθλιες ταμπέλες που προειδοποιούν για θανατηφόρα ατυχήματα και θα είναι ένας ασφαλής δρόμος η “εθνική οδός Κορίνθου Πατρών”;

Για πόσα χρόνια ακόμα θα πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και διόδια, τα έσοδα από τα οποία όπως φαίνεται ΔΕΝ πηγαίνουν στην κατασκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου;

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά την επιστροφή μου από Ναύπακτο και “μιλάνε” από μόνες τους για το χάλι που θα συναντήσετε αν ταξιδέψετε ποτέ σε αυτό τον δρόμο.

Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας!

Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας!

Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας!

Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας!

Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας!

Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας!

Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας!

Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας!

Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας!

Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών: Ο χειρότερος δρόμος της Ελλάδας!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

10 Απαντήσεις

 1. Αναφέρομαι στο “μονοπάτι” Κόρινθος – Πάτρα.
  Αγωνίζομαι ώρες να πληροφορηθώ ποιο είναι το υποχρεωτικό κατά νόμο ελάχιστο πλάτος της λωρίδας που πρέπει να τηρεί ο κατασκευαστής. Φοβάμαι ότι είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ.
  Τέλος μία ερώτηση: Ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία για τον έλεγχο αυτό; Ας μας πληροφορήσουν οι αρμόδιοι.

 2. ti na poume kai emeis pou zoume sthn patra kai eite epileksoume thn palia ethnikh eite nea ethnikh odo einai to ena kai to auto kindyneuoume kai to thema einai pws me thn ekkinhsh twn ergwn pou ksekinhsan kai stamathsan einai akoma xeirotera twra giati thn nyxta ta kwlonakia einai polu epikundyna!!!! oso gia tis tampeles einai topothethmenes apo idiwth pou exei xasei diko tou proswpo!!!!

 3. Γιάννη καλησπέρα,
  Εργάζομαι στο Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” που βάλαμε αυτές τις πινακίδες, όπως αναφέρουν και τα παιδιά.
  Γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις καθυστερήσεις της ολοκλήρωσης των έργων στο δρόμο που αναφέρεις αλλά ήδη και πριν την έναρξη της κατασκευής του δρόμου το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη και μεγάλη προσπάθεια της Προέδρου και του επιστημονικού προσωπικού του Ι.Ο.ΑΣ., τοποθέτησε τις συγκεκριμένες πινακίδες, αναλαμβάνοντας όλη τη σχετική δαπάνη.
  Στο link http://ioas.gr/index.php?ID=latest_news&Rec_ID=35 μπορείς να διαβάσεις το Δελτίο Τύπου που είχαμε βγάλει το Φεβ 2008 για σχετική ενημέρωση.
  Επιπλέον θα ήθελα να αναφέρω ότι ο γιος της Προέδρου – Πάνος, έχασε τη ζωή του τραγικά και άδικα σε ηλικία 22 ετών από την εγκληματική συμπεριφορά ενός άλλου οδηγού, που από υπερβολική ταχύτητα πέρασε στο ρεύμα του στην Κορίνθου-Πατρών και αυτό το τραγικό γεγονός αποτέλεσε την αφορμή ιδρύσεως του Ινστιτούτου. Από τότε προσπαθούμε όλοι μας να μην συμβεί σε κανέναν κάτι αντίστοιχο και να μη νιώσει κανείς αυτό τον πόνο. Η συμμετοχή όλων μας είναι η δύναμη που χρειαζόμαστε για να τα καταφέρουμε!
  Να είστε όλοι πάντα καλά παιδιά!

 4. Γιάννη, αν δεν είδες τέτοιες ταμπέλες είναι γιατί… τις κλέβουν! Και όμως! Επειδή έχει μέσα υπολογιστή και ταχυμετρητή… κάποιοι τις κλέβουν! (χωρίς παραπάνω σχόλια για τους κλέφτες). Ελλαδάρα!

 5. Theo, δεν είδα τέτοιες ταμπέλες.
  Καλή η πρωτοβουλία πάντως να τοποθετηθούν οι παραπάνω ταμπέλες, μακάρι όμως τα έργα να συνεχιστούν σύντομα και να έχουμε επιτέλους έναν καλό αυτοκινητόδρομο, αντί του κωλόδρομου που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εκείνο το σημείο!

 6. Γιάννη 1000% συμφωνώ μαζί σου. Τις ταμπέλες τις τοποθετεί μια ΜΚΟ (ioas.gr) με δική της πρώτοβουλια για να προειδοποιεί τουλ. τους οδηγούς να μην τρέχουν. Επίσης ίσως να είδες και πινακίδες που αναγράφουν την ταχύτητα που τρέχεις. Και αυτές του ΙΟΑΣ είναι.

 7. Το πιο δυσάρεστο είναι ότι δεν είναι η χειρότερη εθνική οδός στην Ελλάδα.
  Όπως και να ‘χει είναι θλιβερό δρόμος που ενώνει την πρωτεύουσα με μια μεγάλη πόλη να είναι σε αυτό το χάλι.

 8. φιλαρακι σε ενημερωνω οτι τις ταμπελες τις εχουν βαλει συγγενεις θυματων και οχι το κρατος..κατα τα αλλα συμφωνω 100%

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.