XBLOG logo @2x

Essential Home: Ο ανταγωνιστής του Amazon Echo που βάζει πρώτα την ασφάλεια

Ο Andy Rubin, ο πατέρας του Android, ανακοίνωσε το νέο smartphone Essential Phone το οποίο έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας, όμως ανακοίνωσε και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό: το Essential Home.

Το Essential Home είναι ο ανταγωνιστής του Amazon Echo και του Google Home χωρίς όμως «τα παράξενα φώτα.» Το Essential Home τρέχει το Ambient OS και επιτρέπει στον χρήστη να κάνει ερωτήσεις, να ελέγξει τα φώτα του σπιτιού του και να θέτει χρονόμετρα. Η συσκευή ενεργοποιείται με μια ερώτηση, με ένα πάτημα ή με «μια ματιά» και βάζει πρώτα την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών (τα περισσότερα αιτήματα θα επεξεργάζονται στη συσκευή και δεν θα στέλνονται σε servers της εταιρίας).

Αυτά είναι όσα ξέρουμε για το Home. Η εταιρία αποκάλυψε μόνο μερικά renders του και δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις για το πώς δουλεύει, τι είναι το Ambient OS (λογικά βασίζεται στο Android) και πότε ή που θα κυκλοφορήσει. Σύμφωνα με το περιοδικό Wired, το Home θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι για να βάλει «τάξη στα ατελείωτα πρότυπα, πρωτόκολλα, και συστήματα του Internet of Things.» Συγκεκριμένα θα υποστηρίζει τα Nest, Samsung SmartThings, Google Assistant, Amazon Alexa και Apple HomeKit.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.