XBLOG logo @2x

Επιτέλους έρχεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος στα καύσιμα στα βενζινάδικα

Διάβαζα πριν από λίγο ότι βγήκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου στα πρατήρια καυσίμων, τα οποία συστήματα θα συνδεθούν με τους φορολογικούς μηχανισμούς του κράτους.

Η κοινή υπουργική απόφαση είναι των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Μετά τις καταγγελίες ανώτερου στελέχους του Υπουργείου Ανάπτυξης, ότι η εγκατάσταση των συστημάτων αυτών συναντούσε αντιδράσεις στελεχών των Γενικών Γραμματείων Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και Πληροφοριακών Συστημάτων και γι΄αυτό δεν προχωρούσε, φαίνεται ότι ήρθε επιτέλους ο έλεγχος αυτός να γίνει πραγματικότητα.

Τα δύο υπουργεία σκοπεύουν επίσης να εγκαταστήσουν συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών όχι μόνο στα πρατήρια υγρών καυσίμων, αλλά και στα διυλιστήρια.

Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι η εκπόνηση του σχεδίου από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και την Γενική Γραμματεία Ενέργειας, για να προχωρήσει η εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου.

Αυτό το σύστημα ωστόσο απ΄ότι καταλαβαίνω έχει να κάνει περισσότερο με το “φορολογικό” κομμάτι, δηλαδή να γίνεται αυτόματος έλεγχος των καυσίμων που παραλαμβάνει ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, των καυσίμων που πουλάει κλπ, ώστε να αποφευχθεί το λαθρεμπόριο, οι φορολογικές παραβάσεις κλπ.

Δεκτό και αυτό το σύστημα, αλλά προσωπικά θα ήθελα παράλληλα και ένα σύστημα ελέγχου σε όλα τα βενζινάδικα, σε όλες τις αντλίες, με το οποίο θα είμαι βέβαιος ότι τα λίτρα αμόλυβδης που πληρώνω θα μπαίνουν πραγματικά στο ντεπόζιτο και δε θα με κλέβει κανένα βενζινάδικο, με αέρα ή άλλες μεθόδους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.