XBLOG logo @2x

Ericsson: Πρωτοπορία στο 5G και στον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Η Ericsson άνοιξε την παγκόσμια τηλεπικοινωνιακή εκδήλωση Mobile World Congress (MWC) 2017 με τρεις σημαντικές ανακοινώσεις, στις οποίες επίσης αναφέρονται συνεργάτες αλλά και σημαντικοί πελάτες της εταιρείας. Οι ανακοινώσεις αφορούν την εξέλιξη των δικτύων προς το 5G, ένα νέο καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο μεταξύ κατόχων περιεχομένου και παρόχων με στόχο την ευκολότερη πρόσβαση των χρηστών στα πολυμέσα, καθώς και τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας στον κλάδο των μεταφορών.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δημοσιογράφων και αναλυτών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Börje Ekholm δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε για να καθορίσουμε τη μελλοντική κατεύθυνση της Ericsson. Για την επιτυχία στον τομέα των ψηφιακών συνόρων απαιτείται σκληρή δουλειά, καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.  Προσπαθούμε διαρκώς να επεκτείνουμε τα όρια της τεχνολογίας, πάντοτε αναρωτώμενοι πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να γίνουν ακόμα πιο επιτυχημένοι. Γνωρίζουμε τι περιμένουν οι πελάτες μας από εμάς, τι χρειάζονται από εμάς έτσι ώστε να παραμείνουμε οι καλύτεροι συνεργάτες τους και στο μέλλον.

«Στην εκδήλωση Mobile World Congress 2017, αποδεικνύουμε ότι οι ικανότητές μας στο 5G και στους κλάδους των μέσων επικοινωνίας και των μεταφορών, για παράδειγμα, είναι κορυφαίες στην αγορά.  Είμαστε έτοιμοι σήμερα. Διαθέτουμε ένα πλήρες οικοσύστημα συνεργατών και πελατών που μας έχουν επιλέξει για την παροχή δικτύων υψηλών επιδόσεων, λύσεων στον τομέα των πολυμέσων, καθώς και επιχειρηματικών μοντέλων σε κλάδους όπως οι μεταφορές», πρόσθεσε.

Σε συνέχεια της παρουσίασης από την Ericsson μιας σειράς προϊόντων και υπηρεσιών 5G οι οποίες θα εμφανιστούν στην αγορά μέσα στο 2017, ο κ. Ekholm ανακοίνωσε νέες δοκιμές 5G New Radio (NR) με την NTT DoCoMo, την Vodafone και την Telstra Αυστραλίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Qualcomm.

Ο κ. Ekholm δήλωσε: «Το 5G θα μεταμορφώσει όλους τους κλάδους της βιομηχανίας και οι πελάτες μας ήδη προετοιμάζονται για το μέλλον, εξελίσσοντας τα σημερινά τους δίκτυα 4G. Αυτό αποτελεί το βασικό θεμέλιο για τον αυτοματισμό και τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό που απαιτούνται για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (ΙοΤ), καθώς και για υπηρεσίες όπως η Εικονική Πραγματικότητα και η Επαυξημένη Πραγματικότητα, οι οποίες έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε όγκο δεδομένων.» Σε μια έρευνα που θα δημοσιευθεί σύντομα, η Ericsson προβλέπει ότι η τεχνολογία 5G το 2026 θα απευθύνεται σε μια αγορά ύψους 1,23 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Ο κ. Ekholm συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι οι διάφοροι κλάδοι της βιομηχανίας αναγνωρίζουν την αξία της τεχνολογίας 5G – και εμείς θα είμαστε παρόντες για να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία.»

Στη σκηνή μαζί με τον κ. Ekholm ανέβηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telstra Andy Penn, ο οποίος ανέφερε ότι η τεχνολογία 5G αποτελεί απαραίτητη υποστήριξη των μελλοντικών υπηρεσιών, ενώ εστίασε ιδιαίτερα στη νέα λύση πολυμέσων που ανακοινώθηκε από την Ericsson και το ερευνητικό κέντρο Fox Innovation Lab. Ο Hanno Basse, CTO της 21st Century Fox και Γενικός Διευθυντής του Fox Innovation Lab, ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τους κυρίους Ekholm και Penn και δήλωσε ότι η λύση αυτή ορίζει μια νέα τάση στον κλάδο, παρέχοντας περιεχόμενο στους συνδρομητές γρήγορα και εύκολα.

Ο CTO της T-Mobile, Neville Ray, μίλησε για τα σχέδια της εταιρείας του να ενισχύσει το δίκτυο LTE που διαθέτει, προετοιμάζοντάς το για το 5G. Ο κ. Ray δήλωσε: «Το δίκτυο LTE της T-Mobile είναι το πιο προηγμένο αντίστοιχο δίκτυο στις ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις τελευταίες κορυφαίες τεχνολογίες, με στόχο να δημιουργήσουμε τα θεμέλια για ένα ισχυρό δίκτυο 5G το οποίο θα είναι σχεδιασμένο για κινητικότητα. Συνεργαζόμαστε στενά με στρατηγικούς συνεργάτες όπως η Ericsson, για να προσφέρουμε την πλέον προηγμένη τεχνολογία η οποία θα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών μας.»

Το 5G θα είναι η πρωτοποριακή τεχνολογία που θα μετασχηματίσει κάθε κλάδο της βιομηχανίας. Ένα κομμάτι της Αίθουσας 2 της Ericsson το οποίο σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο είναι η καμπίνα του φορτηγού Scania. Μπροστά σε αυτό το φόντο ανακοινώθηκε η νέα Αγορά Διασυνδεδεμένων Οχημάτων (Connected Vehicle Marketplace), παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Scania Henrik Henriksson.

Τέλος, ο κ. Ekholm κάλεσε τους επισκέπτες να δοκιμάσουν οι ίδιοι από κοντά τις 70 και πλέον επιδείξεις που πραγματοποιεί η Ericsson στην Αίθουσα 2 του συνεδριακού κέντρου Fira Gran Via, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτύου αφής (tactile internet) και της Εικονικής Πραγματικότητας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.