XBLOG logo @2x

Εμφανίστηκε νέος «αόρατος» ιός υπολογιστών

Μέχρι σήμερα για να ενεργοποιηθεί ένας ιός έπρεπε ο χρήστης είτε να ανοίξει ένα email στο οποίο κρυβόταν ο ιός είτε να αποθηκεύσει μία φωτογραφία ή ένα βίντεο μέσα στο οποίο υπήρχε κάποιος ιός ή άλλου είδους κακόβουλο πρόγραμμα.

Όμως τελευταία οι χρήστες υπολογιστών έγιναν πολύ προσεκτικοί και ο ψηφιακός υπόκοσμος έπρεπε να βρει ένα νέο τρόπο για να εισβάλει στους υπολογιστές. Έτσι πλέον κυκλοφορεί ένας καινούριος ιός στο κυβερνοχώρο που εισβάλει και μολύνει τους υπολογιστές αόρατα.

Ο εισβολέας στέλνει στο υποψήφιο θύμα του ένα εντελώς αθώο email που δεν περιέχει τίποτα «επιλήψιμο». Όταν ο χρήστης πατήσει start για να ανοίξει τον υπολογιστή του το email ενεργοποιείται μόνο του αυτόματα επιτρέποντας στον εισβολέα να συνδεθεί από τον δικό του υπολογιστή με τον υπολογιστή του θύματος και να στείλει τον ιό.

Το επίμαχο email λειτουργεί ως γέφυρα μεταφορά του ιού και δεν φαίνεται ποτέ μολυσμένο ώστε να γίνει αντιληπτό από τα προγράμματα προστασίας του υπολογιστή. Το μόνο ίχνος του ιού είναι  η ένδειξη «φόρτωση» (loading) που εμφανίζεται κάποια στιγμή στη οθόνη του υπολογιστή.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους χρήστες να ανανεώσουν τα προγράμματα προστασίας που διαθέτουν με τις τελευταίες «ενημερώσεις» καθώς και να χρησιμοποιούν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις πλοηγών του κυβερνοχώρου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.