XBLOG logo @2x

Η Ελλάδα θρηνεί – Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς

Σε ηλικία 88 ετών άφησε τη τελευταία του πνοή ο Κώστας Βουτσάς. Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε μεταφερθεί στο Αττικόν Νοσοκομείο πριν από λίγες μέρες όπου πάλεψε με την αναπνευστική ασθένεια που έπασχε και τελικά υπέκυψε σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 4:20 τα ξημερώματα.

Φίλοι, συγγενείς αλλά και όσοι μπόρεσαν να τον γνωρίσουν μέσω του έργου του θρηνούν σήμερα για αυτή τη μεγάλη απώλεια.

Η ζωή του Κώστα Βουτσά

Κώστας Βουτσάς

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972). Απέκτησε άλλες δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας. Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με τη 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Έζησε όλη τη μεγάλη ακμή του ελληνικού κινηματογράφου από τη δεκαετία του ’60 μέχρι στα τέλη του ’70 συμμετέχοντας και πρωταγωνιστώντας σε ταινίες που έμειναν στην ιστορία.

Ο Κώστας μπορεί να μην βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας όμως οι ταινίες του, το χιούμορ του και η θετική αντιμετώπιση που αντιμετώπιζε τη ζωή του θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.