XBLOG logo @2x

Ελένη Αντωνιάδου: Η 25χρονη Ελληνίδα που εργάζεται στη NASA

Η «Γυναίκα της Χρονιάς 2013» είναι Ελληνίδα, είναι μόλις 25 ετών, εργάζεται στη NASA και έχει ήδη στο ενεργητικό της ένα πρωτοποριακό επιστημονικό επίτευγμα: Σε συνεργασία με την συμφοιτήτρια της, Claire Crowley, δημιούργησαν μια τεχνητή τραχεία και το επιχειρηματικό σχέδιο ώστε αυτό το ερευνητικό-πειραματικό μοντέλο να μετατραπεί σε κλινικό προϊόν.

Σήμερα, η Ελένη Αντωνιάδου εργάζεται με την ομάδα της σε μια φιλόδοξη και καινοτόμο έρευνα. Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία για τα βλαστοκύτταρα, προσπαθούν να δημιουργήσουν ιστούς χρησιμοποιώντας καρδιακά κύτταρα και κύτταρα των μυών, προκειμένου να τους εξελίξουν και να φτιάξουν τα πρώτα βιολογικά ρομπότ, τα οποία στο μέλλον θα χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα για τη δοκιμή φαρμάκων.

Στην αρχή του έτους βραβεύτηκε από την επιτροπή της διοργάνωσης «FDM Everywoman in Technolgy Awards». Ζει και εργάζεται στην Αμερική αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Λαμία, όμως το μυαλό της είναι στην Ελλάδα και στους συνομίληκούς της που δυσκολεύονται να βρουν τη διόδο στην οποία θα διοχετεύσουν τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά τους.

Η Ελένη Αντωνιάδου μίλησε στο newpost για τη ζωή της στο εξωτερικό, για την επιστήμη, αλλά και την εθελοντική εργασία που προσφέρει σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Ελένης Αντωνιάδου στο newpost.gr!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.