XBLOG logo @2x

Βράβευση για το Παρατηρητήριο τιμών της ΕΕΤΤ

Το «Pricescope», το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων της ΕΕΤΤ, τιμήθηκε με το βραβείο Silver στον ετήσιο διαγωνισμό IMPACT BITE (Business IT Excellence) Awards 2017, στην κατηγορία «Εξωστρεφή πληροφορικά συστήματα & διαδικτυακές εφαρμογές/υπηρεσίες» και στην ενότητα «Έργα & πρωτοβουλίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

Το «Pricescope» αποτελεί μία καινοτόμο ηλεκτρονική εφαρμογή με την οποία οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν τις λιανικές τιμές για τα εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα σταθερής τηλεφωνίας, κινητής και Internet, καθώς και για υπηρεσίες ταχυμεταφορών στην ελληνική αγορά. Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην ελληνική δημόσια διοίκηση, η διαφάνεια στην αγορά και η προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι το Pricescope περιλαμβάνει πληροφόρηση και τιμολογιακά στοιχεία για περίπου 1.200 τηλεπικοινωνιακά προϊόντα έξι παρόχων, ενώ αναζητά περίπου 100.000 συνδυασμούς προϊόντων. Για τον τομέα ταχυμεταφορών, η πληροφόρηση αφορά υπηρεσίες αποστολής εσωτερικού και εξωτερικού των 11 μεγαλύτερων ταχυδρομικών παρόχων. Τα στοιχεία καταχωρούνται και επικαιροποιούνται από τις εταιρίες ώστε να ανταποκρίνονται στις αλλαγές στους τιμοκατολόγους τους με σκοπό την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια προς όφελος των καταναλωτών. 

Επισκεφθείτε το Pricescope στο διαδικτυακό τόπο https://www.pricescope.gr.
H εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε λειτουργικό σύστημα iOS και Android. 


Επισημαίνεται ότι το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων της ΕΕΤΤ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013). 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.