XBLOG logo @2x

Η ΕΕΤΤ καθίσταται Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας για ρυθμιστικά θέματα

Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας αποτελεί πλέον η ΕΕΤΤ για την εκπαίδευση στελεχών σε ρυθμιστικά θέματα, με διαπίστευση της Global System for Mobile Communications Association (GSMA). Σε αυτό το πλαίσιο, στις 28 Ιανουαρίου 2020, υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΕΕΤΤ και της GSMA.

Η συγκεκριμένη ενέργεια στοχεύει στην έναρξη ενός ευρύτερου κύκλου σταθερής συνεργασίας των δύο φορέων, με τη διοργάνωση εργαστηρίων προβληματισμού, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας σχετικά με τις νέες τεχνολογικές και ρυθμιστικές προκλήσεις στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, υποστηρίζοντας την καινοτομία και ενισχύοντας την κοινωνικο-οικονομική ευημερία. Οι εκπαιδεύσεις θα απευθύνονται στις εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των κρατών μελών της ΕΕ.

Η ΕΕΤΤ, ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας, το 2020 θα φιλοξενήσει σειρά επιμορφωτικών δράσεων εστιάζοντας σε καίρια ρυθμιστικά ζητήματα, όπως οι ψηφιακές ταυτότητες, θέματα ανταγωνισμού, η συμβολή των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και θέματα φορολογίας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ήδη το 2019 η ΕΕΤΤ διεξήγαγε σεμινάρια για θέματα σχετικά με τα δίκτυα 5ης γενιάς και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η GSMA (www.gsma.com) αποτελεί το συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των παρόχων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, με μέλη περισσότερους από 750 παρόχους και περισσότερες από 350 εταιρείες από το ευρύτερο οικοσύστημα κινητής τηλεφωνίας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.