XBLOG logo @2x

DVD: Τι καλό έχουν τα Video Club αυτή την εβδομάδα;

Οι μέρες  που έρχονται για πολλούς είναι  λίγο πιο χαλαρές και ενδείκνυνται για να μείνετε σπίτι με καλή παρέα, πίτσα και DVD. Συχνά, όμως, η απόφαση αυτή είναι δύσκολη, με αποτέλεσμα να επέλθει ο διχασμός και η όλη βραδιά να ναυαγήσει. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, μερικές από τις νέες αφίξεις στα ράφια των Video Club…

District 9: Ακόμα και όσοι δεν είναι φαν της επιστημονικής φαντασίας, θα παραδεχτούν ότι πρόκειται για μια καλογυρισμένη περιπέτεια που καταφέρνει να ενσωματώσει άψογα τα όποια κοινωνικά μηνύματα, χωρίς ποτέ να χάνει τον ύφος της. Υπέροχα οπτικά εφέ και καταιγιστική δράση με επικάλυψη αλληγορίας για τον τρόπο που φερόμαστε στον ξένο δίπλα μας, άλλοθι για τους «ποιοτικούς» του κινηματογράφου.

Το κορίτσι με το τατουάζ: Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, παρμένο από το best seller του Stieg Larsson, που καθήλωσε το αναγνωστικό κοινό. Ένας δημοσιογράφος και μια  24χρονη hacker αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εξιχνιάσουν μια υπόθεση εξαφάνισης πριν από 40 χρόνια. Δεμένη σκηνοθεσία, δυνατές ερμηνίες, μυστήριο, έρωτας.

Duress: Μεταξύ μας τώρα, κανείς δεν περιμένει από τον Σάκη Ρουβά να δώσει μάθημα υποκριτικής, πόσο μάλλον στο ρόλο του κακού. Παρ΄όλα αυτά, καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις από τον συμπρωταγωνιστή του και σε αρκετά σημεία είναι μέσα στο ρόλο. Ίσως, αν η σκηνοθεσία ανέβαζε στροφές, θα φτάναμε στο πολύ καλό φινάλε λίγο πιο ξεκούραστοι. Διαλέξτε το, γιατί ακόμη και αν δεν σας αρέσει η ταινία, θα σχολιάσετε ασταμάτητα!

Whatever works: Για να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα, η τελευταία κωμωδία του Woody Allen πραγματεύεται την φιλοσοφία ζωής «Κι αν σου κάτσει;» και δέχεται οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο. Όπως η νεαρή Μέλοντι που ερωτεύεται τον κατά πολύ μεγαλυτερό της Μπόρις, alter ego του σκηνοθέτη. Έξυπνο χιούμορ, καταιγιστικές ατάκες, κλασικός Woody, όχι στα καλύτερά του αλλά πολύ πιο ουσιαστικός και ανατρεπτικός από πολλούς νεαρούς συγγραφείς κωμωδιών.

Καλές προβολές!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.