XBLOG logo @2x

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απέκλεισε οριστικά την Huawei από τις ΗΠΑ – Τι απάντησαν οι Κινέζοι

Ο κολοσσός της Κίνας θα πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειές του να επεκταθεί για τα καλά στην αγορά των ΗΠΑ. Φυσικά μιλάμε για την Huawei την οποία αποφάσισε να μπλοκάρει οριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, με διάταγμα που εξέδωσε σήμερα.


Ο Trump υπέγραψε μια διαταγή κηρύσσοντας ως «επείγον εθνικό ζήτημα» την απαγόρευση πώλησης και χρήσης εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών ξένων ανταγωνιστών, όπως της Ηuawei. Ο λόγος; Σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί εθνικό κίνδυνο για την ασφάλεια των υποδομών του κράτους, αλλά και για την online οικονομία του.

Ο Πρόεδρος ισχυρίζεται ότι εταιρίες όπως η Huawei εκμεταλλεύονται τα κενά ασφαλείας που υπάρχουν στις τεχνολογίες τηλεπικοινωνίας και αυτό θα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες αν συνεχιστεί. Δεν αναφέρει συγκεκριμένα την Ηuawei ή την Κίνα αλλά όλοι μας γνωρίζουμε ότι μιλάνε για αυτούς. Άλλωστε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έχει χαρακτηρίσει την Huawei ως μια εταιρία που θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια ή μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτικών.

Η Ηuawei δήλωσε στο Android Authority:

«Ο αποκλεισμός της Huawei από την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ δεν θα καταστήσει τις ΗΠΑ πιο ασφαλείς ή ισχυρότερες. Αντιθέτως, θα περιορίσει τις ΗΠΑ σε υποδεέστερες και πιο κοστοβόρες εναλλακτικές επιλογές για την ανάπτυξη δικτύων 5G, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω.»

[irp][/irp]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.