XBLOG logo @2x

Διαθέσιμα τα Windows 8.1

Η Microsoft ανακοίνωσε την παγκόσμια διαθεσιμότητα των Windows 8.1, της πλούσιας σε χαρακτηριστικά αναβάθμισης του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος των Windows 8, που θα επιτρέψει στους πελάτες να δημιουργούν εμπειρίες στους ρυθμούς της ζωής τους, από όπου και αν βρίσκονται – στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο.

Από τις 17 Οκτωβρίου, οι καταναλωτές που διαθέτουν μια συσκευή Windows 8 μπορούν να κάνουν λήψη της δωρεάν αναβάθμισης μέσω του online Windows Store, σε περισσότερες από 230 αγορές και 37 γλώσσες. Τα Windows 8.1 θα είναι επίσης διαθέσιμα σε νέες συσκευές, αλλά και ως ξεχωριστό προϊόν λογισμικού από τις 18 Οκτωβρίου στα καταστήματα λιανικής παγκοσμίως.

Τα Windows 8.1 εξελίσσουν το όραμα των Windows για μία εξαιρετικά εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης, αποδεικνύοντας τη συνεχή αφοσίωση της Microsoft στη γρήγορη και άμεση ανάπτυξη. Σηματοδοτεί ένα κύμα νέων, καινοτόμων συσκευών που προορίζονται για καταναλωτές και επιχειρήσεις: Από την ευκολία και την ευελιξία των tablets και των συσκευών ‘2 σε 1’, έως την παραγωγική εμπειρία των laptops, των συσκευών «all-in-ones» καθώς και άλλων εξειδικευμένων συσκευών για επιχειρήσεις. Πολλές από αυτές τις νέες συσκευές διαθέτουν λειτουργία αφής και προσφέρουν βελτιωμένη επεξεργαστική ισχύ, καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, βελτιωμένο σχεδιασμό, και όλα αυτά σε ένα ευρύ φάσμα τιμών.

Τα Windows 8.1 προσφέρουν πολλές βελτιώσεις εξατομίκευσης, λειτουργιών και καινοτομιών, όπως τα ακόλουθα:

Εξατομικευμένη χρήση

Μια βελτιωμένη και πιο εξατομικευμένη Οθόνη Έναρξης με πολλά μεγέθη σε live tiles, μεγαλύτερη ποικιλία σε φόντα επιφάνειας εργασίας και χρώματα, έτσι ώστε κάθε συσκευή Windows να δείχνει εντελώς μοναδική και προσωποποιημένη για τον χρήστη. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν πώς θα ξεκινήσουν την εμπειρία τους στα Windows: Με την Οθόνη Έναρξης ή απευθείας στο οικείο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας των Windows, ενώ παράλληλα όλες οι συσκευές τους συγχρονίζονται με τον Microsoft λογαριασμό τους.

Πιο οικεία και εύκολα στην περιήγηση

Επιστρέφοντας στην παραδοσιακή εμπειρία Windows, τα Windows 8.1 φέρνουν πίσω το κουμπί ‘Έναρξη’, για μια πιο οικεία περιήγηση. Η αναβαθμισμένη προβολή των εφαρμογών επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν όλες τις εφαρμογές ταυτόχρονα, να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτές και να μπορούν με την εφαρμογή ‘Help & Tips’ να βρίσκουν ό,τι βοήθεια και πληροφορία επιθυμούν σχετικά με την περιήγηση στα Windows 8.

Ευκολότερη αναζήτηση

Η νέα Έξυπνη Αναζήτηση του Bing παρέχει στον χρήστη τον πιο εύκολο τρόπο αναζήτησης στη συσκευή ή στο Διαδίκτυο, με μια όμορφη και εύκολη περιήγηση που είναι σχεδιασμένη για λειτουργία αφής. Απλώς, σύρετε με το δάχτυλό σας ή πληκτρολογήστε από την Οθόνη Έναρξης και η Έξυπνη Αναζήτηση θα το εντοπίσει-είτε είναι έγγραφο στον υπολογιστή σας, είτε άλμπουμ φωτογραφιών στο cloud, μια αγαπημένη εφαρμογή, ένα τραγούδι από το Xbox music ή μια ιστοσελίδα.

Μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και υπηρεσιών από την Έναρξη

Τα Windows 8.1 προσφέρουν την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία άμεσης χρήσης και λειτουργίας. Προσφέρουν ποικιλία εφαρμογών και υπηρεσιών διαθέσιμες από την οθόνη Έναρξης, επιτρέποντας στους πελάτες να κάνουν όλα όσα αγαπούν στα Windows, εύκολα και γρήγορα, όπως το να συνομιλούν με τους φίλους και την οικογένεια τους μέσω Skype, απλοποιημένη αποστολή email στην εφαρμογή Mail, προβολή ταινιών και τηλεοπτικών shows μέσα από το Xbox Video, ανακάλυψη μιας νέας συνταγής με τις εφαρμογές Food και Drink του Bing, ή ακόμα δωρεάν αναπαραγωγή μουσικής με streaming μέσω του Xbox Music.

Τα Windows 8.1 έρχονται επίσης με τον νέο γρήγορο και ευέλικτο Internet Explorer 11, τον browser που είναι ιδανικά σχεδιασμένος και για συσκευές αφής. Ο Internet Explorer 11 προσφέρει εξαιρετική εμπειρία σε συσκευές αφής, είναι ακόμα γρηγορότερος, συγχρονίζει το ιστορικό περιήγησης, τα αγαπημένα και τις ρυθμίσεις μεταξύ όλων των Windows 8.1 συσκευών σας. Τα Windows 8.1 υποστηρίζουν επίσης τη 3D εκτύπωση, προσφέροντας plug-and-play υποστήριξη για 3D εκτυπωτές και επιτρέποντας στις εφαρμογές να εκτυπώνουν 3D εργασίες και να αναγνωρίζουν 3D τύπους αρχείων.

Τα καλύτερα για multi-tasking και παραγωγικότητα

Τα Windows 8.1 επιτρέπουν στους χρήστες τη δυνατότητα προβολής και χρήσης μέχρι 4 εφαρμογών ταυτόχρονα, τη μία δίπλα στην άλλη, με ευέλικτη προσαρμογή μεγέθους των παραθύρων κάθε εφαρμογής στην οθόνη και βελτιωμένη υποστήριξη σε πολλαπλές οθόνες, επιτρέποντας στους χρήστες να προβάλλουν την επιφάνεια εργασίας τους ή τις εφαρμογές από το Windows Store σε κάποια ή όλες τις οθόνες τους.

Βαθιά ενσωμάτωση υπηρεσιών Cloud με το SkyDrive

Με τα Windows 8.1 γίνεται η εργασία πιο εύκολη από ποτέ καθώς εξασφαλίζουν συνεχή πρόσβαση στα αρχεία από οπουδήποτε και οποιαδήποτε συσκευή. Με την εφαρμογή SkyDrive οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν, να αποθηκεύσουν και να μοιραστούν αρχεία οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή και αν χρησιμοποιούν.

Νέος σχεδιασμός του Windows Store

Ο νέος σχεδιασμός του Windows Store κάνει ακόμα ευκολότερη την προβολή των εφαρμογών και διευκολύνει τους χρήστες να αποκτήσουν τις εφαρμογές που επιθυμούν. Νέες κατηγορίες, όπως η ‘New & Rising’ διευκολύνει την ενημέρωση και την περιήγηση στις πιο πρόσφατες εφαρμογές. Προσωποποιημένες προτάσεις που χρησιμοποιούν το εξελιγμένο σύστημα επιλογής του Bing, διευκολύνουν τον χρήστη να βρει νέα ‘αγαπημένα’.

Με τα Windows 8.1 οι εφαρμογές ενημερώνονται αυτόματα έτσι ώστε να διαθέτετε πάντοτε την πιο πρόσφατη και καλύτερη έκδοση κάθε εφαρμογής, όπως το νέο Paint που περιλαμβάνει ακουαρέλες, ένα νέο σετ μολυβιών γραφίτη και ένα μοντέρνο interface για εξαιρετικές δημιουργίες. Νέες και αναβαθμισμένες εφαρμογές προσφέρονται συνέχεια στο Store όπως το Evernote, το Facebook, το Hulu Plus, το NetFlix, το Adobe PhotoShop Express, το eBay και το NOOK.

 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.