XBLOG logo @2x

Έρχεται του χρόνου το πρώτο smartphone με οθόνη από διαμάντι

Το πρώτο smartphone που θα διαθέτει οθόνη φτιαγμένη από διαμάντι αναμένεται να βγει στην αγορά το 2019. Η εταιρία AKHAN Semiconductor που ασχολείται με διαμάντια αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία που θα κάνει τις οθόνες των κινητών έξι φορές πιο ανθεκτικές και δέκα φορές πιο σκληρές απ’ ότι υπάρχει σήμερα στα καταστήματα.

AKHAN Semiconductor Founder Adam Khan
Ο Adam Khan, ιδρυτής της AKHAN Semiconductor.

Η τεχνολογία, γνωστή ως Mirage Diamond Glass, χρησιμοποιεί διαμάντια που έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο σε μια “νανοκρυσταλική” δομή για να μειωθεί η πιθανότητα καταστροφής του γυαλιού. Αυτό το γυαλί από διαμάντι μπορεί επίσης να συνδυαστεί με υπάρχουσες τεχνολογίες (βλ. Gorilla Glass) για να προστατευτεί ακόμα περισσότερο το βασικό panel.

Σύμφωνα με το CNET, οι συνεργάτες της AKHAN δοκιμάζουν αυτή τη στιγμή τη τεχνολογία για να επιβεβαιωθούν ότι δουλεύει σωστά και επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με τη συσκευή χωρίς πρόβλημα. Επιπλέον, προσπαθούν να μειώσουν την αντανάκλαση για να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση της οθόνης κάτω από τον ήλιο.

Δυστυχώς, όμως, υπάρχει ένα θέμα: η AKHAN Semiconductor σκοπεύει για αρχή να προσφέρει το Mirage Diamond Glass σε μία μόνο κατασκευάστρια κινητών, και μάλιστα όχι σε μεγάλη εταιρία, επειδή δεν θα μπορούσε να καλύψει τη ζήτηση αν το έδινε στη Samsung ή την Apple που πουλάνε εκατομμύρια κομμάτια. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια τέτοια τεχνολογία είναι ακριβή και θα ανεβάσει τη τιμή του κινητού στα ύψη, οπότε θα πρέπει να δώσετε πολλά λεφτά αν θέλετε ένα “υπερανθεκτικό” κινητό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.