XBLOG logo @2x

Διάλεξε δίπλα σε ποιον θα κάτσεις στο αεροπλάνο μέσω Facebook!

Τα ΄χουμε ξαναπει, το Facebook έχει μπει για τα καλή στη ζωή μας ή καλύτερα αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη, και οι εταιρίες όλων των κλάδων κάνουν ό,τι μπορούν για να το αξιοποιήσουν προσφέροντας νέες υπηρεσίες και εμπειρίες στους υπάρχοντες ή τους νέους πελάτες τους!

Σε αυτό το post θα δούμε την νέα ιδέα της KLM  που ετοιμάζεται σύντομα να επιτρέψει στους επιβάτες της να επιλέγουν δίπλα σε ποιον θα κάθονται σε μία πτήση, βλέποντας τα προφίλ των επιβατών της πτήσης στο Facebook!

Η σχετική εφαρμογή της KLM για το Facebook είναι υπό ανάπτυξη και η υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά στις αρχές του 2012 και θα λειτουργεί ως εξής:

Η υπηρεσία θα ονομάζεται “Meet & Seat” και θα επιτρέπει στους επιβάτες μίας πτήσης να βλέπουν τα προφίλ των άλλων επιβατών σε Facebook και Linkedin, προκειμένου να επιλέξουν δίπλα σε ποιον ή ποια θα καθήσουν!

Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να επιλέξει μία πολύ όμορφη ή σέξι γυναίκα, ή κάποιο άτομο με κοινά επαγγελματικά ή εξω-επαγγελματικάν ενδιαφέροντα, προκειμένου να έχετε μία καλή συζήτηση κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Εννοείται ότι δεν θα είναι διαθέσιμα τα προφίλ όλων των επιβατών, αλλά μόνο αυτών που θα θελήσουν να έχουν “ανοιχτό” το προφίλ τους στους άλλους επιβάτες της πτήσης τους.

Για να δούμε όταν ξεκινήσει να λειτουργεί η υπηρεσία, αν θα έχει μεγάλη απήχηση στο επιβατικό κοινό ή αν θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την KLM, άλλη μία αεροπορική εταιρία, η Malaysia Airlines, αξιοποιεί το Facebook, επιτρέποντας στους επιβάτες της να ελέγχουν αν φίλοι τους στο Facebook έχουν κάνει κράτηση για να ταξιδέψουν με την ίδια πτήση με αυτούς.

[via]

 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.