XBLOG logo @2x

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Διαδραστικές εμπειρίες στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς και παιδιά προγραμματίζει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ για τη διεθνή ημέρα μουσείων με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», στις εγκαταστάσεις του στη Νέα Κηφισιά.

Από την Παρασκευή 17 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν πρωτότυπες και ειδικά σχεδιασμένες δράσεις όπως εικαστικά εργαστήρια, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, δράσεις mixed realities και ξεναγήσεις. H συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Διαδραστικές εμπειρίες στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ

Οι δράσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εικαστικό Εργαστήρι «Χρωματίζοντας το παρελθόν» για παιδιά 8-12 ετών, μουσειοπαιδαγωγικό  πρόγραμμα «Museum in the dark» για παιδιά 6-8 & 9-12 ετών, και τη δράση «Mystery Museum … Παιχνίδι Μυστηρίου στο Μουσείο!» για παιδιά 7-12 ετών.

Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών έχουν εγκατασταθεί εξελιγμένες τεχνολογίες Augmented (AR) και Virtual Reality (VR) προσφέροντας μία μοναδική ψηφιακή διαδρομή στα εκθέματά και τις συλλογές του.

Οι συλλογές του περιλαμβάνουν πάνω από 3.400 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό με περισσότερες από 25.500 έγγραφα, τηλεφωτογραφίες, τηλεγραφήματα, χάρτες, καθώς επίσης οπτικοακουστικό υλικό από την ιστορία των τηλεπικοινωνιών.

[irp][/irp]
Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Διαδραστικές εμπειρίες στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, επενδύει στους νέους και την κοινωνία συμβάλλοντας σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.otegroupmuseum.gr

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.