XBLOG logo @2x

devolo Magic 1: Mesh-WiFi και Powerline με ταχύτητες έως και 1.200 Mbps

H devolo, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των powerline, παρουσίασε και φέρνει και επίσημα στην Ελλάδα, τη νέα σειρά devolo Magic. Η νέα σειρά προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα, περισσότερη σταθερότητα, μεγαλύτερη εμβέλεια και ακτίνα δράσης. Το devolo Magic είναι πλέον το νέο πρότυπο στον τομέα της οικιακής δικτύωσης συνδυάζοντας για πρώτη φορά το πιο ισχυρό WiFi, με την τεχνολογία powerline που προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στο Mesh-WiFi. Το νέο devolo Magic 1 ενσωματώνει τη νέα γενιά chips για τα powerline που βασίζεται στην αρχιτεκτονική G.hn επιτυγχάνοντας ταχύτητες έως και 1200 Mbps.

Η «μαγεία» του devolo Magic 1

Με το Magic η devolo προσφέρει το καλύτερο Wi-Fi και Powerline στα 1.200 Mbps, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης για όλες τις σύγχρονες εφαρμογές πολυμέσων. Παρέχει επαρκείς πόρους για την ψυχαγωγία του αύριο, αφού τα προϊόντα καθιστούν πλέον δυνατή τη μετάδοση πολλαπλών βίντεο παράλληλα, ποιότητας 4Κ ή ακόμα και 8Κ σε όλο το σπίτι χωρίς απώλειες στην ποιότητα. Οι εφαρμογές virtual reality που ουσιαστικά “τρέφονται” με data, αλλά και τα online παιχνίδια υψηλής ταχύτητας είναι μια πραγματικότητα, όπως είναι και η σταθερή πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές που βασίζονται σε cloud, για όσους εργάζονται στο σπίτι. 

Η devolo χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη δεύτερη γενιά chipsG.hn. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία υπογραμμίζει την ηγετική της θέση στην εν λόγω τεχνολογία. Τα Powerline chipsG.hn παρέχουν μια μέγιστη αύξηση στις επιδόσεις και σημαντική βελτίωση σε σταθερότητα και εμβέλεια. Οι νέοι προσαρμογείς devolo Magic μπορούν να διαχειριστούν γραμμές ρεύματος μήκους έως και 400 μέτρων, επιτρέποντας εύκολα τη μετατροπή οποιασδήποτε πρίζας σε σημείο πρόσβασης Internet υψηλής ταχύτητας.

Mesh-WiFi: Included!

Τα δίκτυα Μesh-WiFi προορίζονται να τοποθετηθούν παντού μέσα στο σπίτι, πάνω σε συσκευές, διάφορες επιφάνειες και γενικότερα σε χώρους του σπιτιού όπου χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητα μας. Με τον τρόπο αυτό προσδίδουν, μεγαλύτερη ευχρηστία και λειτουργικότητα ενώ μεταδίδουν το WiFi από το router. Όλοι οι ασύρματοι προσαρμογείς της σειράς Magic προσφέρουν υψηλού επιπέδου Mesh-WiFi και είναι εξοπλισμένοι με εντελώς νέες και βελτιωμένες λειτουργίες WiFi. Η λειτουργία “Fast Roaming” εξασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients, όπως τα smartphones και τα tablets, είναι πάντα συνδεδεμένα στο ισχυρότερο σημείο ασύρματης πρόσβασης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν οι άνθρωποι μετακινούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο με τις φορητές συσκευές τους. Το “ConfigSync” επιτρέπει την εύκολη μεταφορά των δεδομένων WiFi configuration του router σε όλα τα WiFi access points (single SSID). 

Μέσα σε ένα δίκτυο WiFi, μόνο μία συσκευή μπορεί να μεταδίδει ή να λαμβάνει δεδομένα μία δεδομένη στιγμή. Ο router ή ο προσαρμογέας WiFi εναλλάσσεται γρήγορα μέσω των συσκευών, δίνοντας προσοχή στη σειρά. Αυτό δίνει στο χρήστη την εντύπωση ότι όλες οι συσκευές είναι ταυτόχρονα online ενώ ουσιαστικά δεν είναι. Οι παλαιότερες, αργές συσκευές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και αυτό γιατί η μετάδοση δεδομένων προς και από αυτές, διαρκεί περισσότερο χρόνο με αποτέλεσμα να αποκλείουν τους άλλους κόμβους του δικτύου και τελικά να επιβραδύνουν ολόκληρο το δίκτυο WiFi. Με τη τεχνολογία “Airtime Fairness” παλαιότερες συσκευές WiFi οι οποίες ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για μια λήψη δεν στέκονται εμπόδιο στις σύγχρονες.

Το ενσωματωμένο σύστημα “Band Steering” διασφαλίζει ότι όλοι οι WiFi clients έχουν εκχωρηθεί αυτόματα στο καλύτερο ασύρματο κανάλι και τη βέλτιστη συχνότητα. Το devolo Magic καθιστά αυτόματα διαθέσιμες για τους χρήστες του, όλες τις λειτουργίες του Mesh-WiFi.


Διαβάστε επίσης: devolo: Πέντε tips για καλύτερο και ταχύτερο WiFi στο σπίτι σας


Εύκολη εγκατάσταση και μεγαλύτερη ευκολία μέσω νέου App

Η εγκατάσταση των προσαρμογέων devolo Magic 1 είναι πιο εύκολη από ποτέ. Μόλις συνδέσετε τον πρώτο προσαρμογέα, όλοι οι άλλοι προσαρμογείς συνδέονται μέσα στα επόμενα δύο λεπτά αυτόματα, χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε άλλα κουμπιά. Στη συνέχεια, κάθε πρίζα είναι εξοπλισμένη με γρήγορη και ξεχωριστά κρυπτογραφημένη σύνδεση στο Internet. Η βασισμένη σε browser εφαρμογή devolo Cockpit είναι δωρεάν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω configuration.

Η devolo παρουσιάζει επίσης το νέο devolo Home Network App,για τη νέα αυτή σειρά προϊόντων. Εκτός από ένα ακόμα φιλικότερο περιβάλλον εργασίας για το χρήστη, προσφέρει έναν ευρηματικό οδηγό εγκατάστασης ο οποίος καθοδηγεί βήμα – βήμα σε όλη τη διαδικασία.

H σειρά devolo Magic 1, τιμές και διαθεσιμότητα

Το entry-level μοντέλο της σειράς devolo Magic 1, διαθέτει bandwidth έως 1.200 Mbps σε Powerline. Όπως και ο “μεγάλος αδελφός” του, το devolo Magic 1 WiFi είναι εξοπλισμένο με δύο θύρες Ethernet LAN καθώς και γρήγορο WiFi ac με λειτουργικότητα Mesh. Το devolo Magic 1 LAN προσφέρει μία γρήγορη θύρα Gigabit για γρήγορες συνδέσεις στο Internet.

Τα νέα devolo Magic είναι επίσης συμβατά και συνεργάζονται άψογα με όλους τους routers, ενώ μπορούν επίσης να λειτουργούν παράλληλα με άλλους προσαρμογείς dLAN που είναι συνδεδεμένοι στην ίδια παροχή ρεύματος. Τα νέα προϊόντα WiFi είναι διαθέσιμα ως Single Adapters, ως Starter Kits (με 2 προσαρμογείς), καθώς και σε multiroom kits (με 3 προσαρμογείς). Τα μοντέλα LAN είναι διαθέσιμα ως μεμονωμένοι προσαρμογείς και Starter Kits.

Προϊόν Συσκευασία Προτεινόμενη τιμή λιανικής (euro)
devolo Magic 1 LAN Single Adapter

64,90

devolo Magic 1 LAN Starter Kit

119,90

devolo Magic 1 WiFi Single Adapter

99,90

devolo Magic 1 WiFi Starter Kit

149,90

devolo Magic 1 WiFi Multiroom Kit

239,90

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.