XBLOG logo @2x

Δεν Πάμε Πουθενά! Επιστολές φοιτητών του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στο xblog.gr!

Τις τελευταίες μέρες έγιναν γνωστά τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προχωράει στο κλείσιμο ουκ ολίγων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα και οι φοιτητές που σπουδάζουν στα τμήματα που κλείσουν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλες σχολές.

Ένα από τα τμήματα που κλείνουν είναι και αυτό των Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ που συγχωνεύεται με άλλη σχολή που έχει διαφορετικό αντικείμενο!

Οι φοιτητές εκεί διαμαρτύρονται και φωνάζουν χαρακτηριστικά “Δεν Πάμε Πουθενά”, απαιτώντας να μην κλείσει το τμήμα τους και να συνεχίσει τη λειτουργία του κανονικά!

Στο xblog.gr λάβαμε δύο επιστολές από τους φοιτητές και τους καθηγητές εκεί, τις οποίες φυσικά και δημοσιεύουμε! Οι φοιτητές έχουν δημιουργήσει επίσης τη σελίδα στο Facebook “ΟΧΙ στην αυθαίρετη κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων”.

Το xblog.gr είναι στο πλευρό των φοιτητών, στο πλευρό των νέων ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και όχι έτσι ξαφνικά να αλλάξουν τόπο σπουδών και το πιο σημαντικό – αντικείμενο σπουδών!

Ακολουθούν ένα βίντεο που ετοίμασαν οι φοιτητές του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνιάς, καθώς και οι επιστολές που έφτασαν στο xblog.gr.

Η πρώτη επιστολή των φοιτητών στο xblog.gr

«Καλησπέρα, σπουδάζω στη σχολή ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ στο τμήμα Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία.

Το αντικείμενο της σχολής μου καταργείται και η σχολή μου συγχωνεύεται με μία άλλη έχοντας διαφορετικό αντικείμενο. Αυτή τη στιγμή ζητάμε την όποια βοήθεια, ώστε να κρατήσουμε το τμήμα μας ανοιχτό. Είναι ένα τμήμα ενεργό με παιδιά που πραγματικά έχουν όραμα και ιδέες. Ευελπιστούμε η προσπάθεια μας να παρακινήσει κι άλλες σχολές που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με’μας. Η εκπαίδευση είναι το μέγιστον αγαθό, πόσο μάλλον στις μέρες μας. Ακόμα και η μικρή αναφορά του θέματος θα ήταν πολύ σημαντική στον αγώνα μας.

Με εκτίμηση οι φοιτητές της σχολής Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Σας παρακαλώ αν μπορειτε κοινοποίηστε το.. Είναι άδικο να καταστρέφουν τα όνειρα μας.. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.. Χρειαζόμαστε τη στηριξή σας σε ότι μπορείτε να μας προσφέρετε.. Η σχολη μου Δημοσιες Σχέσεις κ Επικοινωνία αλλάζει αντικείμενο το οποίο δεν εχει καμία συναφεια με το τωρινό μας αντικειμενο.. Είμαστε μια σχολη ενεργή με πολλούς φοιτητές, η οποία θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε Πανεπιστήμιο κ όχι να χαθεί.. »

Και η δεύτερη επιστολή φοιτητών και καθηγητών στο xblog.gr

«Δεν Πάμε Πουθενά»

Με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ καταργούνται οι Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας στο Αργοστόλι συγχωνεύεται με άλλο άσχετο που έχει τίτλο: «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» και έδρα το Μεσολόγγι.

Η συγχώνευση αυτή είναι παράλογη αφού το syllabus μαθημάτων των υπό συγχώνευση τμημάτων ΔΕΝ περιλαμβάνει τα γνωστικά αντικείμενα του δικού μας τμήματος όπως πολιτική επικοινωνία, κοινωνιολογία, δημοσιότητα ΜΜΕ, Δημόσιες Σχέσεις και Ολοκληρωμένες Δημόσιες Σχέσεις, Κοινωνία και ΜΜΕ και άλλα.

Αποδοχή του σχεδίου συνεπάγεται…

  • Κατάργηση του διδακτικού αντικειμένου των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα.
  • Υποβάθμιση του πτυχίου των ήδη αποφοιτησάντων, αφού δεν θα υπάρχει πλέον αμιγές Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα.
  • Ανασφάλεια και απογοήτευση για τους φοιτητές, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποια μαθήματα θα τους αναγνωριστούν στο νέο πτυχίο.
  • Παράλογη παύση ενός τμήματος με μεγάλη ζήτηση, άριστη υλικοτεχνική υποδομή και ιδιόκτητα κτίρια.
  • Ολέθρια μετακίνηση 1.000 φοιτητών (μόνο από το Αργοστόλι) και άλλων 7.000 από άλλα μέρη της Ελλάδας στο Μεσολόγγι, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι το Μεσολόγγι αδυνατεί να φιλοξενήσει τόσο κόσμο.
  • Πλήρη καταστροφή της οικονομικής ζωής του Αργοστολίου.

Με βάση τα ανωτέρω προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα…

Οι φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία, που να πάνε να σπουδάσουν; Σε ιδιωτικές σχολές ή σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού;

Τα χρήματα που έχουν δοθεί για την αναβάθμιση του τμήματος και την ορθή του λειτουργία του τμήματος, πάνε χαμένα;

Γιατί απαιτούν από εμάς να σπουδάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε επιλέξει μέσω πανελληνίων εξετάσεων;

Με ποια λογική καταργούνται οι Δημόσιες Σχέσεις στην Ελλάδα;

Οι Καθηγητές και ο Σύλλογος Φοιτητών

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.