XBLOG logo @2x

Η Dell εγκαταλείπει τα Android tablets για χάρη των Windows

Φωτογράφος: Tony Avelar/Bloomberg

Ένα ακόμη πλήγμα δέχεται το πρόγραμμα Android for Work της Google, αφού έξι μήνες μήνες μετά την έξοδο της HP από την αγορά των Android tablets, η Dell επιβεβαιώνει ότι και αυτή θα σταματήσει να παράγει τη σειρά Venue με Android tablets. Ωστόσο, θα συνεχίζει να παράγει tablets, όμως από εδώ και πέρα θα είναι με αφαιρούμενο πληκτρολόγιο ή 2-σε-1 laptops με Windows.

Σύμφωνα με την Dell, η σειρά Venue, η οποία είχε κυκλοφορήσει με λειτουργικό σύστημα Android, δεν πρόκειται να πάρει αναβαθμίσεις λογισμικού και δεν θα προστεθούν νέα μοντέλα. Το γεγονός αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη, καθώς δεν είχε παρουσιάσει κάποιο νέο μοντέλο στην οικογένεια Venue εδώ και ένα χρόνο.

Μπορεί η Dell να μην ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής Android συσκευών, αλλά μερικά tablets της είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως το Venue 8 7000, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με την κάμερα RealSense 3D της Intel. H Dell εκφράζει τη σαφή προτίμησή της για τη δημιουργία 2-σε-1 συσκευών με το λειτουργικό σύστημα Windows 10, ως πιο εμπορικά λογική κίνηση.

Για την απόφασή της, η Dell φέρεται να βασίζεται στις προβλέψεις των αναλυτών που εκτιμούν ότι το μέλλον ανήκει στα 2-σε-1 μοντέλα, των υβριδικών laptop-tablets. Όλα δείχνουν, πάντως, ότι η εταιρία “αποκόβεται” από το Android επειδή θα σταματήσει να αναβαθμίζει τα Venue tablets και δεν έχει επίσης κάποιο Android smartphone στην αγορά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.