XBLOG logo @2x

H COSMOTE στέλνει «μήνυμα ανακύκλωσης»

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η COSMOTE στέλνει «μήνυμα ανακύκλωσης» και θυμίζει στους καταναλωτές ότι πρέπει να ανακυκλώνουν τις φορητές συσκευές τους. Όσοι επιλέξουν να ανακυκλώσουν το smartphone ή tablet τους έως τις 10/6 σε κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ, μπορούν να αποκτήσουν μία δωροεπιταγή 20€ για να αγοράσουν νέο.

Μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευών στα καταστήματά της, η COSMOTE, με τη συμμετοχή του κοινού, ανακυκλώνει κάθε χρόνο τόνους παροπλισμένων συσκευών, εξοικονομώντας πόρους και ενέργεια. Το 2016 ανακυκλώθηκαν σχεδόν 50 τόνοι υλικών (τηλεφωνικές συσκευές, μπαταρίες, μελάνια εκτυπωτών). Ενδεικτικά, με την ανακύκλωση ενός κινητού τηλεφώνου, εξοικονομείται ενέργεια ίση με την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού για 18 ώρες ή ίση με τη λειτουργία ενός laptop για 44 ώρες.

Παράλληλα με το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα καταστήματα, η COSMOTE πραγματοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης για τους εργαζομένους, σε 17 κτίρια σε όλη την Ελλάδα, από όπου το 2016 ανακυκλώθηκαν 80 τόνοι υλικών (χαρτί, υλικά συσκευασίας, μελανοδοχεία, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακές μπαταρίες και λαμπτήρες). Επίσης, φροντίζει για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων που παράγει, φθάνοντας το 2016 να έχει ανακυκλώσει πάνω από το 90%, δηλαδή 5,9 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων.

Ο Όμιλος ΟΤΕ σταθερά μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και ενσωματώνει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας στις δραστηριότητες του, ενώ αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μειώνει συνεχώς τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία του και περιορίζει τις ανάγκες του για τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

COSMOTE Recycling 2016

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.