XBLOG logo @2x

Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο COSMOTE History

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, το COSMOTE HISTORY προβάλλει, σε Α’ τηλεοπτική προβολή, το ντοκιμαντέρ Μπλοκ 25 σε παραγωγή COSMOTE TV. Η επιζήσασα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Καρολίνα Γαβριηλίδου, αφηγείται την ιστορία της και θυμάται μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους του 20ού αιώνα. Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετεί ο Λευτέρης Ξανθόπουλος.

Το αφιέρωμα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του COSMOTE HISTORY, ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 29 Ιανουαρίου με δύο ντοκιμαντέρ για τον Παρθενώνα:

  • Τα μυστικά του Παρθενώνα (21.00) Ένα αφιέρωμα στα μυστικά του λαμπρού μνημείου του δυτικού πολιτισμού, όπου μέσα στα 2.500 χρόνια ζωής του, έχει τυλιχθεί στις φλόγες, έχει λεηλατηθεί κι έχει κλυδωνιστεί από σεισμούς.
  • Ελλάδα: Τα μυστικά του παρελθόντος (22.00) σε αφήγηση της Νία Βαρντάλος, με τη γενέτειρα της Δημοκρατίας να ζωντανεύει μέσα από μια συναρπαστική αρχαιολογική περιπέτεια. Εξερευνούμε την ιστορικότητα των ελληνικών νησιών και βλέπουμε τον Παρθενώνα να «παίρνει ζωή» με τη βοήθεια γραφικών.

To Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 21.30 με το ντοκιμαντέρ ΓΥΠΤΙΣ: Ένα ελληνικό πλοίο της Μασσαλίας από τον 6ο αιώνα π.Χ. σε σκηνοθεσία Άντουαν Τσιν, 2.600 έτη ιστορίας ζωντανεύουν στην οθόνη μας. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην κατασκευή του πλοίου «Γύπτις», ακριβούς αντιγράφου του πρώτου αρχαίου ελληνικού πλοίου, συντρίμμια του οποίου ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές κοντά στο Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας.

Τέλος, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 22.00 το ντοκιμαντέρ Ελλάδα: Από την ενδοχώρα στα παράλια, μας ταξιδεύει στην Ήπειρο όπου μέσα από τις ιστορίες των κατοίκων, ανακαλύπτουμε τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας μας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.