XBLOG logo @2x

COSMOTE: Εντυπωσιακή αύξηση στην κίνηση δεδομένων τον Αύγουστο

Τις ομορφιές της Ελλάδας μοιράστηκαν και φέτος μέσω internet οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας, αυξάνοντας την κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής COSMOTE κατά 66% το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με στοιχεία της COSMOTE, από 13 έως και 15 Αυγούστου, η κίνηση mobile data στα δίκτυά της ξεπέρασε τα 475 terabytes, από τα οποία 30% περίπου κινήθηκαν μέσω δικτύων 4G και 4G+, σημειώνοντας αύξηση 342% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά από την 1η Αυγούστου, η κίνηση δεδομένων ξεπέρασε τα 2,1 petabytes (1 petabyte=1000 terabytes), αυξημένη εντυπωσιακά, κατά 60% από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Φέτος, οι Έλληνες και ξένοι εκδρομείς του Αυγούστου φαίνεται να επέλεξαν τόσο τα νησιά μας, όσο και δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι νησιωτικές περιοχές με την μεγαλύτερη αύξηση κίνησης είναι οι Σποράδες (+100%), η Ζάκυνθος (+87%), η Κέρκυρα (+80%), η Λήμνος & Άγιος Ευστράτιος (+78%) και η Αμοργός – Αστυπάλαια & Μικρές Κυκλάδες (+70%). Η Πιερία (+70%), η Νέα Καλλικράτεια & τα Νέα Μουδανιά (+66%) και η περιοχή της Κασσάνδρειας & Δυτικής Σιθωνίας (+61%) ήταν αντίστοιχα οι ηπειρωτικές περιοχές με την μεγαλύτερη αύξηση κίνησης. Με αύξηση περίπου 50% στην κίνηση data ακολουθούν Καβάλα, Πήλιο και Ηλεία. Βάσει στοιχείων roaming, οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες προέρχονται από την Γερμανία και την Ιταλία, ενώ ακολουθούν Αγγλία, Γαλλία, Πολωνία και Ρουμανία.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της κίνησης data από 1/8 έως και 15/8, το 28% καταναλώθηκε στο Facebook, 21% στο web browsing και το 17% στο YouTube, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% του συνόλου των ενεργών χρηστών data χρησιμοποίησαν το Facebook.

Με υποδομές 4ης γενιάς από τους Ευζώνους και τον Προμαχώνα, μέχρι τη Νήσο Χρυσή και τον Λέντα στην Κρήτη, και από τις Οινούσσες και τη Σύμη μέχρι τον Αφιώνα και τους Περουλάδες στην Δ. Κέρκυρα, και το καλοκαίρι η ζωή υποστηρίζεται καλύτερα από τα δίκτυα κινητής COSMOTE, με την μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη που ξεπερνά το 85% για 4G και το 64% για 4G+.

Μέσω των δικτύων COSMOTE, οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες internet, που κάνουν την εμπειρία πλοήγησης απολαυστική. Με το δίκτυο κινητής 4G+, το mobile internet της COSMOTE είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη που αγγίζουν τα 375 Mbps, ενώ σύντομα θα φτάσει έως και τα 500 Mbps, ταχύτητες που πρώτη η COSMOTE παρουσίασε στην Ελλάδα.

Σταθερά πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις, ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει σε υποδομές νέας γενιάς και αναβαθμίζει συνεχώς τα δίκτυά του για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.