XBLOG logo @2x

COSMOTE: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα υποτροφιών για 20η χρονιά

Ανοικτή θα είναι μέχρι τις 8/10 η πλατφόρμα για δηλώσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, που φέτος συμπληρώνει  20 χρόνια. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE υποστηρίζει πρωτοετείς φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Πρόκειται για την μακροβιότερη δράση κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 724 φοιτητές έχουν υποστηριχθεί με 6,5 εκατ. ευρώ, ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

COSMOTE Scholarships Infographic Sep2021

«Με τις υποτροφίες επενδύουμε 20 χρόνια στους νέους, το μέλλον της πατρίδας μας. Κάθε φορά που συναντώ τους υποτρόφους μας με συγκινεί η πορεία τους, όχι μόνο σε ακαδημαϊκό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Νέοι άνθρωποι που κυνηγούν τα όνειρά τους, έχοντας μάθει να ξεπερνούν κάθε δυσκολία στο δρόμο τους. Ειδικά την φετινή χρονιά οι προκλήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η θετική στάση ζωής τους, το πάθος, οι αξίες και η συστηματική δουλειά αποτελούν παράδειγμα για όλους μας. Η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και την τεχνολογία αποτελούν προτεραιότητας της βιώσιμης ανάπτυξης στην COSMOTE για έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε ο Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ.

Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 περιλαμβάνει 30 υποτροφίες για πρωτοετείς φοιτητές: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€¹, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», το ποσό είναι 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.

Ειδικά για φέτος, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα, προστίθεται νέο κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων που συνυπολογίζει τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Για την επέτειο των 20 χρόνων του Προγράμματος Υποτροφιών COSMOTE, είκοσι υπότροφοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ. Η πρακτική άσκηση απευθύνεται στους υποτρόφους COSMOTE, που εξακολουθούν να λαμβάνουν την ετήσια οικονομική ενίσχυση και βρίσκονται ήδη στο δεύτερο έτος των σπουδών τους.

Περισσότερες πληροφορίες και όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών COSMOTE.

Με όραμα έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσω της τεχνολογίας, η COSMOTE αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να ενισχύσει το κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της, αλλά και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο. Το 2020 η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας ανήλθε σε €5,1 εκατ. Περισσότερες πληροφορίες στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2020.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.