XBLOG logo @2x

Cosmote: 165 Terra Bytes δεδομένων διακινήθηκαν την περίοδο των γιορτών!

Ευχές μέσω κινητών τηλεφώνων, smartphones και tablets ανταλλάξαμε φέτος την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Φέτος γα πρώτη φορά, οι πελάτες της Cosmote είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν και το νέο κινητό ευρυζωνικό δίκτυο 4G τεχνολογίας LTE.

Η εταιρία έχει ξεκινήσει ήδη την επέκταση του 4G δικτύου της, εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, με το νέο δίκτυο να λειτουργεί ήδη σε περιοχές όπως το Ναύπλιο, το Πήλιο, η Αράχωβα, το Καρπενήσι και η Καρδίτσα. Η σταδιακή ανάπτυξη του νέου δικτύου συνεχίζεται και σύντομα θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Την πρώτη ώρα του 2013, οι πελάτες που ήταν ενεργοί στο δίκτυο της Cosmote, έστειλαν 9 εκατομμύρια SMS και πραγματοποίησαν 5 εκατομμύρια τηλεφωνήματα, προσδοκώντας κάτι αισιόδοξο για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Κατά την περίοδο των εορτών, οι κλήσεις φωνής και η αποστολή SMS διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρσι, ενώ η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε σημαντικά καταδεικνύοντας την ολοένα και σημαντικότερη συνεισφορά της χρήσης του internet στην επικοινωνία.

Αναλυτικότερα, την περίοδο των εορτών:

  • Οι συνδρομητές της εταιρίας πραγματοποίησαν περισσότερες από 600 εκατ. κλήσεις, με τα λεπτά ομιλίας που διεκπεραιώθηκαν από το δίκτυο της Cosmote να ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο.
  • Το κινητό ευρυζωνικό δίκτυο της Cosmote διαχειρίστηκε όγκο δεδομένων που ξεπέρασε τα 160 Terra Bytes, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη χρήση του mobile broadband, λόγω της συνεχούς επέκτασης των 3G και 4G δικτύων. Ειδικά την Πρωτοχρονιά, η χρήση data ήταν αυξημένη φέτος κατά 16,5%.
  • Συνολικά, τα SMS που εστάλησαν κατά την περίοδο των εορτών διαμορφώθηκαν σε περίπου 215 εκατομμύρια, μειωμένα κατά μόλις 2% σε σχέση με τις γιορτές πέρσι, παρά την παρατηρούμενη αντικατάσταση των SMS από άλλες μορφές επικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

Και φέτος οι τεχνικοί της Cosmote σε όλη τη χώρα εργάστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια των εορτών, σε συγκεκριμένες περιοχές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες (όπως πχ στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Γρεβενών), για να διασφαλίσουν την επικοινωνία των εκατομμυρίων συνδρομητών της εταιρίας και την ανταπόκριση του δικτύου στις αυξημένες απαιτήσεις των ημερών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.