XBLOG logo @2x

Το Σινέ Θησείον ανοίγει για ένα ακόμα καλοκαίρι

Ένα από τα διασημότερα θερινά σινεμά της Ελλάδας, το Σινέ Θησείον, ανοίγει ξανά τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους σινεφίλ και αυτό το καλοκαίρι.

Το Σινέ Θησείον ανάβει την μηχανή προβολής του και έχει πρεμιέρα την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, με τη ταινία Α’ Προβολής «Ο Λύκος της Ερήμου» πριν ακόμα αυτή προβληθεί οπουδήποτε αλλού. Η πλοκή της ταινίας έχει ως εξής:

«Στην Οθωμανική επαρχία Χιτζάζ κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας νεαρός Βεδουίνος, ο Τεέμπ, φτάνει απότομα στην ενηλικίωση του καθώς επιχειρεί ένα επικίνδυνο ταξίδι στην έρημο μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του για να οδηγήσουν ένα Βρετανό αξιωματικό στο μυστικό του προορισμό.»

Η ταινία ήταν υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες των υπόλοιπων κινηματογράφων από τη NEO Films στις 5 Μαΐου.

Σινέ Θησείον

Πριν από μερικά χρόνια το CNN ανακήρυξε το Σινέ Θησείο τον καλύτερο κινηματογράφο του κόσμου. Το Σινέ Θησείο, ο παλιότερος θερινός κινηματογράφος της Αθήνας, κατασκευάστηκε το 1935 και βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη, στην οδό Αποστόλου Παύλου αποτελώντας σημείο έλξης για τους λάτρεις της έβδομης τέχνης. Είναι επίσης γνωστό για το σπιτικό γλυκό βύσσινο, το ποτό βύσσινο με μαύρη ζάχαρη και τη σπιτική βυσσινάδα (συνταγή των ιδιοκτητών) που πουλάει στο κυλικείο.

Είναι ανοιχτό κάθε μέρα και οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται στα 6-8€ ανάλογα τη μέρα και τον θεατή.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.