XBLOG logo @2x

Chrome OS: Νέο λειτουργικό από την Google

Ένα βήμα παραπέρα αποφάσισε να προχωρήσει η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης Google, παρουσιάζοντας χθες ένα νέο project που ακούει στο όνομα Google Chrome OS. Απ’ ότι φαίνεται ο κολοσσός της αναζήτησης δεν έμεινε μόνο στο Android και στο λανσάρισμα του browser Google Chrome πριν 9 μήνες, αλλά θέλησε να κάνει την αντεπίθεση της παρουσιάζοντας μας ένα νέο λειτουργικό σύστημα.

Η Google ξεκαθαρίζει ότι το Chrome OS δεν έχει καμία σχέση με το λειτουργικό Android το οποίο θα συνεχίσει να εξελίσσετε κανονικά. Το Chrome OS λοιπόν είναι ένα γρήγορο και ελαφρύ λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα το οποίο δίνει έμφαση στο internet.

Σύμφωνα με την Google το νέο Chrome OS θα σας απαλλάξει από τον φόβο των ιών και ων σκουληκιών μιας και το νέο λειτουργικό δεν θα επηρεάζεται από αυτά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα πρώτα netbooks με το νέο λειτουργικό αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο 2010. Μέχρι τότε μπορούμε να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε κάποια screenshots καθώς και πιο πολλές λεπτομέρειες για το νέο λειτουργικό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.