XBLOG logo @2x

Νέα μελέτη: Τα κινητά δεν προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία και κράτησε για 29 χρόνια ισχυρίζεται ότι τα κινητά δεν συνδέονται με την εμφάνιση του καρκίνου στον εγκέφαλο. Παρότι έχουν περάσει δεκαετίες, το ζήτημα της ακτινοβολίας των κινητών δεν έχει επιλυθεί και παραμένει μία από τις πιο κλασικές διαμάχες στην σύγχρονη ιατρική.

Η μελέτη που έγινε από τους Αυστραλούς ξεκίνησε το 1982 και ολοκληρώθηκε το 2013. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι τα περιστατικά καρκίνου δεν φαίνεται να αυξήθηκαν αισθητά τα τελευταία 30 χρόνια στην ηλικιακή ομάδα 20 – 84 ετών, ένα σημαντικό στοιχείο για τους ερευνητές, το οποίο λένε ότι πιστοποιεί ότι η χρήση του κινητού δεν σχετίζεται με τον καρκίνο του εγκεφάλου.

Χάρη στην έρευνα εντοπίστηκε αισθητή αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του εγκεφάλου σε ηλικίες μεγαλύτερες των 70 ετών, από το 1982 και μετά, ωστόσο δεν μπορούν να ευθύνονται τα κινητά επειδή στην Αυστραλία έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το 1987. Σύμφωνα με τους ίδιους, η αύξηση των κρουσμάτων μάλλον οφείλεται στην σημαντικά βελτιωμένη μεθοδολογία εντοπισμού του καρκίνου που άρχισε να εφαρμόζεται από τη δεκαετία του 1980 και έπειτα.

Στην μελέτη συμμετείχαν 19.858 άνδρες και 14.222 γυναίκες οι οποίοι είχαν διαγνωσθεί με καρκίνο στον εγκέφαλο στην Αυστραλία.

Ενημέρωση [8 Μαίου 2016 @ 13:48:43]: Προστέθηκαν στο άρθρο οι πηγές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.