XBLOG logo @2x

Ανακοινώθηκαν οι νέες φωτογραφικές μηχανές Canon EOS 2000D και EOS 4000D

H Canon Europe ανακοινώνει σήμερα τις φωτογραφικές μηχανές Canon EOS 2000D και EOS 4000D, οι οποίες αποτελούν τις πλέον πρόσφατες προσθήκες στην σειρά μηχανών DSLR της εταιρείας. Διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα πρακτικών και εύχρηστων χαρακτηριστικών, οι δύο αυτές φωτογραφικές μηχανές εξυπηρετούν τις ανάγκες όσων κάνουν τα «πρώτα τους βήματα» στις φωτογραφικές μηχανές με εναλλασσόμενους φακούς, και σε όσους θέλουν να δημιουργούν εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εικόνες DSLR και ταινίες Full HD κινηματογραφικής αίσθησης, με ευκολία.

Οι νεότερες προσθήκες στην εισαγωγική σειρά μηχανών DSLR της Canon, Canon EOS 2000D και EOS 4000D, έχουν σχεδιαστεί για όσους αναζητούν νέες εμπειρίες και θέλουν να μοιραστούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ισχυρός συνδυασμός της τεχνολογίας αισθητήρα APS-C, του επεξεργαστή εικόνας DIGIC 4+, της ενιαίας συνδεσιμότητας WiFi και των εύχρηστων χαρακτηριστικών, επιτρέπουν τη δημιουργία ιστοριών που καταγράφονται και διαμοιράζονται με τη μορφή φωτογραφιών και ταινιών Full HD υψηλής ευκρίνειας.

Canon EOS 2000D
Canon EOS 2000D με φακό EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS II

Η Canon EOS 2000D διαθέτει ένα νέο αισθητήρα 24,1 Mpixels τύπου APS-C, και η EOS 4000D υποστηρίζει ανάλυση 18,1Mpixels. Και οι δύο μηχανές διευκολύνουν την αφήγηση ιστοριών μέσω της χρήσης της εικόνας, χάρη στα  εξαιρετικά χειριστήρια για τον έλεγχο του βάθους πεδίου, για πανέμορφα θολωμένα υπόβαθρα στις φωτογραφίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη πλούσιων, ατμοσφαιρικών φωτογραφιών κατά τη διάρκεια νυχτερινών περιπετειών καθίσταται δυνατή και στα δύο μοντέλα, χάρη στη λήψη υπό χαμηλό φωτισμό με ευαισθησία ISO μέχρι 6.400, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέχρι και το ISO 12.800.

Ο επεξεργαστής εικόνας DIGIC 4+, ο οποίος υπάρχει και στα δύο μοντέλα, επιτρέπει τη χρήση της λειτουργίας “Scene Intelligent Auto” της Canon, με την οποία μπορεί κανείς να φωτογραφίζει με την ευκολία μιας point and shoot μηχανής, με αποτέλεσμα τη λήψη εκπληκτικής ποιότητας εικόνων, καθώς φροντίζει για την αυτόματη βελτιστοποίηση κάθε λήψης. Η ταχείας απόκρισης επεξεργασία εικόνας του DIGIC 4+ επιτρέπει τη λήψη βίντεο Full HD και στις δύο μηχανές, προσδίδοντας κινηματογραφική αίσθηση στις καταγραφόμενες αναμνήσεις.

Παράλληλα με την ύπαρξη οθόνης LCD (διαγωνίου 7,5 εκατοστών στην EOS 2000D και 6,8 στην EOS 4000D), και οι δύο μηχανές διαθέτουν ένα κεντρικά τοποθετημένο οπτικό σκόπευτρο, το οποίο παρέχει την αίσθηση μιας αυθεντικής φωτογραφικής εμπειρίας, δίνοντας τη δυνατότητα εξιστόρησης με εικόνα, έτσι όπως ακριβώς προσλαμβάνεται διά γυμνού οφθαλμού. Σημαντικές στιγμές στην εξέλιξη κάθε ιστορίας, μπορούν να καταγράφονται με ταχεία απόκριση και μεγάλη ακρίβεια, χάρη στο σύστημα αυτόματης εστίασης 9 σημείων και συνεχή λήψη με ρυθμό 3 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Canon EOS 4000D
Canon EOS 4000D με φακό EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS II

Και οι δύο κάμερες διαθέτουν WiFi για ενιαία συνδεσιμότητα με smartphones, με τη βοήθεια της εφαρμογής Canon Camera Connect (iOS και Android), επιτρέποντας την ταχύτατη λήψη και διαμοιρασμό περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα, ενόσω οι χρήστες βρίσκονται εν κινήσει. Οι νέες εικόνες μπορούν να αποθηκευτούν με ευκολία με τη βοήθεια της υπηρεσίας αποθήκευσης στο cloud, Canon irista, μέσω σύνδεσης WiFi, εξασφαλίζοντας ότι οι ιστορίες και οι αναμνήσεις δεν πρόκειται να χαθούν.

Αυτές οι διαδικασίες διευκολύνονται ακόμη περισσότερο χάρη στην προσθήκη, στην περίπτωση της EOS 2000D, της λειτουργίας Near Field Communication (NFC), με την οποία δημιουργείται μια σταθερή σύνδεση μεταξύ μηχανής και smartphone, με ένα απλό άγγιγμα στο κατάλληλο σημείο της μηχανής (η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη σε συμβατές συσκευές Android).

Και τα δύο μοντέλα περιλαμβάνουν απλές και κατανοητές επεξηγήσεις των υποστηριζόμενων λειτουργιών, κάτι που είναι ιδανικό για όσους θέλουν να βελτιώσουν τις δικές τους δυνατότητες εξιστόρησης, έχοντας αναβαθμίσει τον εξοπλισμό τους από ένα smartphone. Επίσης, και οι δύο μηχανές διαθέτουν 6 επιλογές ρύθμισης εικόνας, παράλληλα με τις βασικές καταστάσεις αυτόματης λήψης, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία δημιουργικών φίλτρων, δίνοντας την ευκαιρία για πειραματισμό, με χειροκίνητο έλεγχο και καλλιτεχνική ελευθερία για τη διήγηση δυναμικών και “ζωντανών” ιστοριών. Όσοι ξεκινούν την πρώτη τους περιπέτεια στις μηχανές DSLR, θα επωφεληθούν από την εφαρμογή Canon Photo Companion, η οποία δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για την πλήρη αξιοποίηση των μηχανών.

Η εξαιρετική ενεργειακή αυτονομία των Canon EOS 2000D και 4000D επιτρέπει τη λήψη 500 φωτογραφιών, ή 1 ώρα και 30 λεπτά βίντεο υψηλής ευκρίνειας, με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, απαλλάσοντας τον χρήστη από την έγνοια για επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια περιπετειών μεγάλης διάρκειας, ενώ ειδικά σε λήψεις που πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους προσφέρει απεριόριστη ελευθερία για πολύωρες εξερευνήσεις.

Η συμβατότητα με πάνω από 80 φακούς EF και EF-S και μια πλειάδα αξεσουάρ, δίνει στους αρχάριους το μεγαλύτερο δυνατό εύρος επιλογών κατά την εξέλιξη και την ανάπτυξη των φωτογραφικών τους δεξιοτήτων. Οι νέες μηχανές θα πωλούνται τόσο με το σώμα ξεχωριστά, όσο και με τη μορφή kit σε συνδυασμό με φακό, όπως π.χ. το μοντέλο 18-55mm f/3.5-5.6 IS II.

Οι νέες εισαγωγικές μηχανές DSLR της Canon αποτελούν την ιδανική επιλογή για την είσοδο στον κόσμο της φωτογραφίας με εναλλασσόμενους φακούς. Τόσο η Canon EOS, όσο και η EOS 4000D παρέχουν μια εμπειρία εύκολης και αξιόπιστης φωτογράφησης, για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο Full HD με μεγάλη λεπτομέρεια και ευκρίνεια. Η αναβάθμιση από το smartphone στην φωτογραφική κάμερα, δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να επεκτείνει τη δημιουργικότητά του. Οι μηχανές DSLR της Canon μπορούν να υποστηρίξουν και να απογειώσουν αυτήν την  ανάγκη, επιτρέποντας την καταγραφή κάθε φορά, εξαιρετικής λεπτομέρειας και επαγγελματικής αίσθησης εικόνων.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

Canon EOS 2000D:

  • Αισθητήρας 24,1MP APS-C CMOS
  • Επεξεργαστής εικόνας DIGIC4+
  • Εύρος ISO από 100-6.400 (επεκτάσιμο μέχρι 12.800)
  • Full HD 1080p video μέχρι 30fps και λειτουργία Video Snapshot
  • Συνεχής λήψη 3fps
  • Αυτόματη εστίαση 9 σημείων
  • Οθόνη TFT LCD 3” (7,6 cm) 920 χιλιάδων κουκκίδων monitor με ενσωματωμένο Οδηγό Χαρακτηριστικών
  • Κατάσταση “Scene Intelligent Auto”
  • Δημιουργικά φίλτρα
  • Συνδεσιμότητα Wi-Fi και NFC

Canon EOS 4000D:

  • Αισθητήρας 18MP APS-C CMOS
  • Επεξεργαστής εικόνας DIGIC4+
  • Εύρος ISO 100-6.400 (επεκτάσιμο μέχρι 12.800)
  • Full HD 1080p video μέχρι 30fps και λειτουργία Video Snapshot
  • Συνεχής λήψη 3fps
  • Αυτόματη εστίαση 9 σημείων
  • Οθόνη TFT LCD 2,7” (6,8 cm) 230 χιλιάδων κουκκίδων με ενσωματωμένο Οδηγό Χαρακτηριστικών
  • Λειτουργία “Scene Intelligent Auto”
  • Δημιουργικά φίλτρα
  • Συνδεσιμότητα Wi-Fi

Περιεχόμενα συσκευασίας:

  • Σώμα EOS 2000D/4000D
  • Κάλυμμα προσοφθάλμιου EF
  • Λουρί EW-400D
  • Μπαταρία LP-E10
  • Φορτιστής LC-E10E
  • Καλώδιο φόρτισης
  • Οδηγός πρώτης χρήσης

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.