XBLOG logo @2x

Boeing 787 Dreamliner

Παρουσιάστηκε σήμερα στο εργοστάσιο κατασκευής της Boeing στο Έβερετ, βόρεια του Σιάτλ των ΗΠΑ, το Boeing 787 Dreamliner, το νέο αεροσκάφος της εταιρείας, το οποίο καταναλώνει λιγότερα καύσιμα από τα άλλα αεροπλάνα, ενώ αποτελείται κατά 50% από ανθρακόνημα και εκπέμπει 20% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Ήδη η Boeing έχει δεχθεί περισσότερες από 650 παραγγελίες για το 787 Dreamliner, το οποίο αποτελεί το πρώτο μοντέλο αεροσκάφους που παρουσιάζει η εταιρεία μετά από 13 χρόνια, οπότε και είχε παρουσιάσει το Boeing 777. Έχει χωρητικότητα 210 με 330 επιβατών, ανάλογα πάντα με το πώς θα διαρρυθμίσουν το εσωτερικό του οι αεροπορικές εταιρείες που το έχουν ήδη παραγγείλει.

Σε κάποιο έντυπο διάβασα πρόσφατα ότι μέσα σε αυτούς που έχουν παραγγείλει το Boeing 787 Dreamliner είναι και ένας Έλληνας επιχειρηματίας, χωρίς να θυμάμαι ούτε το όνομα του εντύπου που το διάβασα, ούτε το όνομα του επιχειρηματία. Υπομονή μερικούς μήνες μέχρι να δούμε το νέο αυτό αεροσκάφος και στους ελληνικούς αιθέρες! Προς το παρών πάρτε μία γεύση από το εσωτερικό του 787 Dreamliner μέσα από το παραπάνω slide show!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.