XBLOG logo @2x

Blogger συνελήφθη στη Νότιο Κορέα

Με την κατηγορία υπονόμευσης της χρηματαγοράς της χώρας του, συνελήφθη γνωστός blogger στην Νότιο Κορέα. Ο Νοτιοκορεάτης, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο “Minerva”, ενόχλησε την κυβέρνηση διότι προέβη σε εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία της χώρας και άσκησε δριμεία κριτική κατά του προέδρου.

Όταν οι δυσοίωνες προβλέψεις του επαληθεύτηκαν, η δημοτικότητα του blog του εκτινάχθηκε στα ύψη.

Ο Παρκ Ντάε Σουνγκ  έχει να αντιμετωπίσει τώρα την κατηγορία διασποράς ψευδών ειδήσεων και κινδυνεύει με φυλάκιση έως 5 χρόνια.

Έγραψα κάποια άρθρα για να βοηθήσω τους ανθρώπους που έχουν αποξενωθεί τελείως από τη κυβέρνηση, τους μικρέμπορους και τους απλούς ανθρώπους που υποφέρουν καθημερινά από την οικονομική κρίση, δήλωσε ο ίδιος.

Οι εφημερίδες της χώρας αναμετέδιδαν τις προβλέψεις του, ενώ η κυβέρνηση έψαχνε τρόπους να αμφισβητήσει τα γραπτά του. Οι νομοθέτες της κυβέρνησης ζήτησαν τη σύλληψή του, ενώ οικονομικοί αναλυτές παραδέχονταν ότι ακολουθούσαν τις προβλέψεις του.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει το internet, δημοφιλές μέσο κριτικής κατά της κυβέρνησης, ενώ άλλοι bloggers δήλωσαν για την σύλληψη ότι «με αυτή την κωμωδία, θα γελάσει όλος ο κόσμος».

[via, photo by Sue Richards]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.