XBLOG logo @2x

Η Blizzard βάζει τέλος στο Battle.net μετά από 20 χρόνια λειτουργίας

Η Blizzard ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την χρήση του Battle.net και θα μετονομάσει την υπηρεσία σε… Blizzard. Με αυτό το τρόπο θα σταματήσει σύγχυση των χρηστών σχετικά με τις υπηρεσίες της.


Η Βlizzard εξηγεί:

«Ετοιμαζόμαστε να αφήσουμε στην άκρη την ονομασία Battle.net για την υπηρεσία gaming και τις λειτουργίες της. Η τεχνολογία του Battle.net θα εξακολουθήσει να υφίσταται και να χρησιμοποιείται ως ο κεντρικός πυρήνας των παιχνιδιών μας, όμως, στο εξής τα νέα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας θα λανσάρονται με το όνομα Βlizzard, όπως για παράδειγμα τα πρόσφατα Βlizzard Streaming και Βlizzard Voice.

Όταν δημιουργήσαμε το Battle.net, ήταν πραγματικά μεγάλη καινοτομία να συμπεριλάβουμε μια online υπηρεσία gaming μαζί με το παιχνίδι και γι’ αυτό εστιάσαμε πολύ στο να εξηγήσουμε τι είναι αυτή η υπηρεσία και πως δουλεύει, δίνοντας της παράλληλα μια διακριτή ονομασία. Με τον καιρό, όμως, παρατηρήσαμε ότι υπήρχε σύγχυση και ασάφεια επειδή χρησιμοποιούσαμε δύο διαφορετικά brands για το ίδιο πράγμα, Blizzard και Battle.net.

Σήμερα θεωρείται δεδομένη η λειτουργία της υπηρεσίας μας, επομένως, δεν υπάρχει λόγος να διατηρούμε ξεχωριστό brand.»

Το Battle.net εξυπηρετούσε τους gamers για περίπου 20 χρόνια και τώρα θα λειτουργεί υπό το brand της εταιρίας. Για τους gamers πάντως δεν θα αλλάξει τίποτα στο τρόπο που παίζουν, και δεν θα χαθούν τα δεδομένα τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.