XBLOG logo @2x

BlackBerry Classic: Επίσημα το τέλος κυκλοφορίας του

Μια ακόμη αποτυχία στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας προστέθηκε στο βιογραφικό της ιστορικής BlackBerry αφού ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της εταιρίας, Ralph Pini, ανακοίνωσε επίσημα το τέλος κυκλοφορίας του Blackberry Classic. Το συγκεκριμένο smartphone κυκλοφόρησε στις αγορές πριν ένα χρόνο μαζί με το σχεδιαστικά πρωτοποριακό BlackBerry Passport. Οι δυο αυτές συσκευές ήταν μια δυνατή προσπάθεια της εταιρίας να φανεί στην αγορά κινητών τηλεφώνων, παρόλο όμως το ικανοποιητικό ξεκίνημα, δεν κατάφεραν να της δώσουν την ώθηση που ήθελε.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του blog της εταιρίας, με τον Γενικό Διευθυντή να παραδέχεται πως η γκάμα των smartphone τους χρειάζεται οπωσδήποτε ανανέωση, δίνοντας την πληροφορία ότι η BlackBerry είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα το οποίο φυσικά είναι η κατασκευή μοντέρνων κινητών τηλεφώνων που θα ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της αγοράς.

Μάλιστα, οι διαρροές λένε ότι τα επόμενα βήματα της εταιρίας ακούν στα ονόματα BlackBerry Neon, Argon και Mercury, τρία smpartphone με λειτουργικό σύστημα Android. Ο Ralph Pini ανακοίνωσε επίσης την υποστήριξη του BlackBerry 10 με μια αναβάθμιση που θα αρχίσει τον επόμενο μήνα φέρνοντας στους χρήστες το Blackberry 10.3.3 και μια ακόμη το επόμενο έτος. Το Classic θα συνεχίσει να λαμβάνει αυτές τις ενημερώσεις, παρότι θα σταματήσει η κυκλοφορία του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.