XBLOG logo @2x

Αυτό είναι το νέο iPad!

Ανακοινώθηκε πριν λίγο από την Apple το νέο iPad! Θα κυκλοφορήσει στις 16 Μαρτίου σε επιλεγμένες αγορές (στη χώρα μας κυκλοφορεί στις 23 του μήνα πιθανότατα με τη δεύτερη «παρτίδα») με τις προπαραγγελίες να αρχίζουν από σήμερα. Το Wi-Fi μοντέλο των 16GB στοιχίζει $499 ενώ το ακριβότερο όλων είναι το 4G με τα 64GB μνήμης στα $829 –οι εκδόσεις πάνε στα 16, 32 και 64GB ενώ δεν υπάρχει επιλογή για 128GB.

Η μεγαλύτερη καινοτομία στη νέα έκδοση του πιο γνωστού tablet στον κόσμο δεν είναι άλλη από την οθόνη Retina των 9,7 ιντσών που βγάζει ανάλυση 2048×1536 pixels –σύνολο 3,1 εκατομμύρια pixels ή αλλιώς 264ppi! Ο επεξεργαστής της συσκευής είναι ένας A5X με τη GPU να είναι τετραπύρηνη και την Apple να ισχυρίζεται ότι το chipset της μπορεί να αποδώσει τέσσερις φορές την ισχύ ενός Tegra 3! Η συσκευή θα έρχεται με 4G LTE για ταχύτερο σερφάρισμα (73 Mbps, λέει, στις ΗΠΑ), θα είναι συμβατό με τα δίκτυα δύο παρόχων (Verizon, AT&T) και ο καθένας θα έχει και τις δικές του εκδόσεις. Η μπαταρία θα κρατά για 10 ώρες, η κάμερα έχει αναβαθμιστεί στα 5MP (με πολλές ακόμα λειτουργίες) ενώ το βάρος έχει αυξηθεί ελαφρώς στα 635 γραμμάρια (1,4 λίβρες).

Στην εκδήλωση για το νέο iPad βρέθηκε ο James Shelton της Namco Bandai που παρουσίασε το Sky Gamblers, ένα αποκλειστικό για την πλατφόρμα παιχνίδι το οποίο όπως τόνισε θα είναι «επιπέδου κονσόλων», κάτι που φάνηκε από τα 50 περίπου (!) αεροπλάνα που συμμετείχαν σε μια αεροναυμαχία για τις ανάγκες της παρουσίασης. Παρών ήταν και ο Chris Cheung της Autodesk που αποκάλυψε πως το SketchBook Ink θα μπορεί να εξάγει εικόνες μεγαλύτερες κι από 100 megapixels! Τη σκυτάλη πήρε ο Mike Capps της Epic με το Infinity Blade: Dungeons το οποίο με τα εξωπραγματικά του γραφικά έκανε το Infinity Blade να δείχνει… ξεπερασμένο! «Η Unreal Engine εκμεταλλεύεται πλήρως τη δύναμη του νέου iPad. Εξ’ άλλου η συσκευή έχει μεγαλύτερη μνήμη και ανάλυση οθόνης απ’ ότι το Xbox 360 και το PS3», τόνισε χαρακτηριστικά!

Πολύ παιχνίδι με άλλα λόγια, κάτι που έδειξε να επιδιώκει και η ίδια η Apple αφού σε μία διαφάνεια αναγραφόταν χαρακτηριστικά «Favorite for playing games». Αυτά θα βλέπει ο Steve από ‘κει πάνω (ή εκεί κάτω, ανάλογα) και θα τρίζουν τα κόκκαλά του!

Πέραν αυτών, η Apple ανακοίνωσε το iOS 5.1 το οποίο φέρνει το Siri και στα γιαπωνέζικα και την Apple TV στα 1080p με user interface που θυμίζει πολύ περισσότερο… Apple, συνδεσιμότητα με social media, βελτιωμένη αλληλεπίδραση με iCloud (το οποίο πλέον παίρνει και playlists από το iTunes) και τιμή στα $99. Ακόμα έγινε η παρουσίαση των νέων iPhoto for iPad και iMovie.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.