Αυξημένη η τηλεπικοινωνιακή κίνηση τον Δεκαπενταύγουστο

Αυξημένη η τηλεπικοινωνιακή κίνηση και φέτος το Δεκαπενταύγουστο από Έλληνες και ξένους! Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Cosmote, πάνω από μισό εκατομμύριο ταυτόχρονα οι ξένοι επισκέπτες χρησιμοποίησαν το δίκτυο της εταιρίας, ενώ η κίνηση data (internet) παρουσίασε αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι το διάστημα 1-15 Αυγούστου!

Πάνω από 500.000 είναι οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας το φετινό Αύγουστο που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το δίκτυο της Cosmote σε καθημερινή βάση, αριθμός υψηλότερος από κάθε άλλη χρονιά.

Μόνο την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου πάνω από 520.000 roamers επέλεξαν το δίκτυο της Cosmote για την επικοινωνία τους, 30% περισσότεροι σε σχέση με πέρσι.

Πρωταθλήτριες περιοχές σε roamers, εκτός της Αθήνας, αναδεικνύονται η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, τα νησιά των Κυκλάδων και η Χαλκιδική.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η αύξηση της κίνησης δεδομένων, με το 3G δίκτυο της Cosmote να διαχειρίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου κίνηση που ανήλθε σε 300 ΤeraΒytes, 50% υψηλότερη σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2010.

Στις 15 Αυγούστου ο όγκος δεδομένων από το σύνολο των συνδρομητών στο δίκτυο της εταιρίας ανήλθε σε 18,6 TB, αυξημένος κατά 38% σε σχέση με την ίδια ημέρα πέρσι.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά;

Ότι φέτος όλο και περισσότεροι ανέβαζαν φωτογραφίες από τις διακοπές τους στο Facebook, έκαναν like ή comments στις φωτογραφίες που ανέβαζαν οι φίλοι τους από τα μέρη που βρίσκονταν επίσης για διακοπές, έγραφαν στο Twitter τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους από εκεί που βρίσκονται ή έκαναν check-in στο Foursquare στο ξενοδοχείο που έμεναν, στις ταβέρνες και τα beach bars που έπιναν τα κοκτέιλ τους κλπ!

Προσωπικά φέτος ανέβασα -με έναν πρόχειρο υπολογισμό- περίπου τις τριπλάσιες φωτογραφίες από το κινητό μου ενώ βρισκόμουν σε διακοπές σε σχέση με πέρυσι, ενώ είδα και πολλούς φίλους μου στο Facebook να ανεβάζουν φωτογραφίες από τις διακοπές τους, κάποιοι από αυτούς που δεν είχαν ξαναχρησιμοποιήσει ίντερνετ στο κινητό, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν περισσότερη χρήση φέτος από πέρυσι.

Εσύ χρησιμοποίησες ίντερνετ στις διακοπές σου φέτος;

* Η φωτογραφία του post είναι από την παραλία «Καστάνι» στην Σκόπελο (Βόρειες Σποράδες).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on email

3 Απαντήσεις

  1. Ενώ το 3G της Cosmote γενικά πάει καλά, την ημέρα του 15αυγουστου γονάτισε σχεδόν σε όλο της το δίκτυο. Όπως και να χει όμως θα πρέπει οι εταιρείες να προσφέρουν πιο ελκυστικά πακέτα γιατί για παράδειγμα τα 120ΜΒ με 3 ευρώ της Cosmote για ένα μήνα είναι ψίχουλα.

  2. ναι αλλά η vodafone ειναι ψιλο χάλια, και όσοι είχαν cosmote δίπλα μου είχαν πολύ καλό σήμα….. έχε χάρη που μου κατέβασε δραματικά το πάγιο

  3. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω internet στο netbook μέσω του κινητού, αλλά ελλείψει σήματος 3G από τη WIND στο μέρος που παραθέριζα μόνο τα emails στο κινητό μπόρεσα να κατεβάσω και αυτά όχι πάντα… για να πληρώσω τον ΦΠΑ αναγκάστηκα να πάω σε ΑΤΜ τράπεζας 30 χλμ μακρυά, επειδή δεν μπορούσα να ανοίξω σελίδα web banking στο netbook (από το κινητό δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα…).

    Ίσως ήταν καλύτερα έτσι, να ησυχάσω για μερικές ημέρες!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.