XBLOG logo @2x

Αυξημένη η τηλεπικοινωνιακή κίνηση τον Δεκαπενταύγουστο

Αυξημένη η τηλεπικοινωνιακή κίνηση και φέτος το Δεκαπενταύγουστο από Έλληνες και ξένους! Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Cosmote, πάνω από μισό εκατομμύριο ταυτόχρονα οι ξένοι επισκέπτες χρησιμοποίησαν το δίκτυο της εταιρίας, ενώ η κίνηση data (internet) παρουσίασε αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι το διάστημα 1-15 Αυγούστου!

Πάνω από 500.000 είναι οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας το φετινό Αύγουστο που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το δίκτυο της Cosmote σε καθημερινή βάση, αριθμός υψηλότερος από κάθε άλλη χρονιά.

Μόνο την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου πάνω από 520.000 roamers επέλεξαν το δίκτυο της Cosmote για την επικοινωνία τους, 30% περισσότεροι σε σχέση με πέρσι.

Πρωταθλήτριες περιοχές σε roamers, εκτός της Αθήνας, αναδεικνύονται η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, τα νησιά των Κυκλάδων και η Χαλκιδική.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η αύξηση της κίνησης δεδομένων, με το 3G δίκτυο της Cosmote να διαχειρίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου κίνηση που ανήλθε σε 300 ΤeraΒytes, 50% υψηλότερη σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2010.

Στις 15 Αυγούστου ο όγκος δεδομένων από το σύνολο των συνδρομητών στο δίκτυο της εταιρίας ανήλθε σε 18,6 TB, αυξημένος κατά 38% σε σχέση με την ίδια ημέρα πέρσι.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά;

Ότι φέτος όλο και περισσότεροι ανέβαζαν φωτογραφίες από τις διακοπές τους στο Facebook, έκαναν like ή comments στις φωτογραφίες που ανέβαζαν οι φίλοι τους από τα μέρη που βρίσκονταν επίσης για διακοπές, έγραφαν στο Twitter τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους από εκεί που βρίσκονται ή έκαναν check-in στο Foursquare στο ξενοδοχείο που έμεναν, στις ταβέρνες και τα beach bars που έπιναν τα κοκτέιλ τους κλπ!

Προσωπικά φέτος ανέβασα -με έναν πρόχειρο υπολογισμό- περίπου τις τριπλάσιες φωτογραφίες από το κινητό μου ενώ βρισκόμουν σε διακοπές σε σχέση με πέρυσι, ενώ είδα και πολλούς φίλους μου στο Facebook να ανεβάζουν φωτογραφίες από τις διακοπές τους, κάποιοι από αυτούς που δεν είχαν ξαναχρησιμοποιήσει ίντερνετ στο κινητό, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν περισσότερη χρήση φέτος από πέρυσι.

Εσύ χρησιμοποίησες ίντερνετ στις διακοπές σου φέτος;

* Η φωτογραφία του post είναι από την παραλία «Καστάνι» στην Σκόπελο (Βόρειες Σποράδες).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.