XBLOG logo @2x

Το νέο Audi A8 οδηγάει μόνο του στη κίνηση για σένα

Η αυτόνομη οδήγηση είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα στην αυτοκινητοβιομηχανία και για αυτό κάθε μεγάλη κατασκευάστρια προσπαθεί να φτιάξει τα δικά της αυτόνομα οχήματα. Μέσα σε αυτές τις εταιρίες συμπεριλαμβάνεται και η Audi.

Η Audi στα μέσα του Ιουλίου, συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του Audi Summit στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε ένα νέο αυτόνομο αμάξι που ονομάζει Audi A8. Ο “εγκέφαλος” του A8 βασίζεται στη πλατφόρμα της Nvidia για αυτόνομα οχήματα και ενσωματώνει το “AI Traffic Jam Pilot” της Audi που δίνει τη δυνατότητα στο αμάξι να οδηγήσει από μόνο του μέσα στη κίνηση.

Όπως και άλλα συστήματα για αυτόνομη οδήγηση, το AI Traffic Jam Pilot χρησιμοποιεί κάμερες και λέιζερ αισθητήρες για να χαρτογραφήσει τον δρόμο και άλλα οχήματα. Έπειτα, με ταχύτητες έως 65 χλμ/ώ, μπορεί ξεκινάει, να σταματάει και να ακολουθάει άλλα οχήματα, κάνοντας τη κίνηση λιγότερο εκνευριστική.

Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται και στο Autopilot της Tesla, το οποίο έχει σχεδιαστεί για οδήγηση σε εθνικές οδούς. Σε αντίθεση με την οδήγηση σε μεγάλες οδούς, η οδήγηση στη κίνηση συμβαίνει σε χαμηλότερες ταχύτητες και δεν χρειάζεται συχνή αλλαγή λωρίδας, οπότε το αυτοκίνητο πρέπει να κάνει λιγότερους υπολογισμούς και γενικά είναι ασφαλέστερη.

Το σύστημα στο Audi A8 ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού στο ταμπλό, και έχει ηχητικές και οπτικές υποδείξεις για να ειδοποιήσει τον οδηγό πότε πρέπει να οδηγήσει ξανά.

Audi A8 dashboard
Φωτογραφία από το The Verge

Το σύστημα της Nvidia τροφοδοτεί επίσης τις τρεις οθόνες που βρίσκονται στο ταμπλό του Audi A8. Αυτές οι οθόνες δείχνουν πληροφορίες όπως η ταχύτητα του αυτοκινήτου, τις στροφές, τον χάρτη και πολλές ακόμα πληροφορίες. Ουσιαστικά όλα επάνω στο ταμπλό έχουν γίνει ψηφιακά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.