XBLOG logo @2x

Athens Digital Week 2009 @ Τεχνόπολις, Γκάζι

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Athens Digital Week από τη Τετάρτη 14 ως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολις, με σκοπό προσφέρει ψυχαγωγία και γνώσεις γύρω από τα εξαιρετικά επιτεύγματα και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής σε όλους. Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνεται αυτό το φεστιβάλ τεχνολογίας, μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση όπου συνολικά 35.000 άτομα όλων των ηλικιών επισκέφθηκαν την Τεχνόπολις και παρακολούθησαν μεταξύ άλλων 44 ώρες robotics, 40 ώρες διαλέξεων, 44 ώρες visual art, 56 ώρες modding και 56 ώρες gaming!

Η θεματολογία του Athens Digital Week 2009

  1. Gaming: Παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών, έκθεση παλιών κονσόλων και παιχνιδομηχανών (coin operated game machines), διαγωνισμοί Counter Strike, Warcraft III, Trackmania, Quake, Pro Evolution.
  2. Robotics: Προγραμματισμένα ρομποτάκια παλεύουν, ακολουθούν γραμμές, λύνουν γρίφους, ρομποτικά λουλούδια αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα, εξομοιωτές πτήσεων, αλλά και αγωνιώδεις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με δίποδα ρομπότ με τη συμμετοχή των Κουρητών, των παγκόσμιων πρωταθλητών από την Κρήτη.
  3. Modding: Ψύξη με υγρό άζωτο από διεθνούς φήμης Έλληνες modders με παγκόσμιες διακρίσεις, overclocking και διαστημικά υλικά, με σκοπό τη δημιουργία των πιο πρωτότυπων και μοναδικών μηχανών που έχει δει ποτέ κανείς! PC Case Modding Section, Overclocking Section, Gadget Modding. Θα γίνουν επίσης διαγωνισμοί Modding και Overclocking.
  4. Space: Σε τεράστιες οθόνες προβολών το Celestia δίνει σε όλους τη δυνατότητα παρατήρησης του ηλιακού μας συστήματος με ένα κλικ. Μια πραγματική ξενάγηση στο διάστημα! Διαγωνισμοί: Έκθεση φωτογραφίας με πλανήτες και αστέρια τραβηγμένα από ψηφιακές κάμερες και τηλεσκόπια. Κουίζ γνώσεων και ένα πρωτότυπο παιχνίδι με πλανήτες, αστέρια και γαλαξίες.
  5. Digital Music: Ο προαύλιος χώρος της Τεχνόπολις μετατρέπεται σε ένα τεράστιο studio! Ψηφιακές κονσόλες, υπολογιστές και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να ακουστεί το δικό τους μουσικό κομμάτι. Δυνατή μουσική και προβολές σε τεράστιες οθόνες.
  6. Open Source: Οι developers, εκείνοι που δίνουν ψυχή στους υπολογιστές, θα έιναι και φέτος στο Athens Digital Week για να αντάλλαξαν απόψεις και κόλπα και να εκπλήξουν όσους τους παρακολουθήσουν.
  7. Visual Art: Digital (matte) Painting, Digital Illustarting – Vector Based Illustrations, Art for Web: 2-D/Flash/3d – Papervision, Art Installations (VR), Local Showreel & Movies, The Best 2-D and 3-D commercial art, Graffiti Research Lab – graffiti artists που δημιουργούν με open source technologies. H ομάδα nomass για δεύτερη συνεχή χρονιά θα παρουσιάσει το online project με θέμα “character design”. Σε ειδική ιστοσελίδα που θα διαμορφωθεί για την παρουσίαση των έργων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν καλλιτεχνες από όλο τον κόσμο.
  8. Social Networking: Ελάτε να γνωρίσετε τους ψηφιακούς σας φίλους! Διοργάνωση events μέσω Twitter και Facebook. Facebook party, Social Camps.
  9. Telecoms: Απίστευτο content για δουλειά ή διασκέδαση, αλλά και ασύρματο, κινητό internet, εφαρμογές για PDA και ό,το άλλο αφορά στην κινητή τεχνολογία! Your office everywhere, Mobile TV, Mobile Music, Mobile Studio, Mobile Navigation / GIS Applications (SatWays), Mobile Games, SMS/MMS Games, Mobile Web 2.0.

Μια πολυδιάστατη εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο σε 4.820 τετραγωνικά μέτρα ψηφιακής ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και με κεντρικό άξονα την καινοτομία και τους συναρπαστικούς δρόμους που ανοίγει η τεχνολογία.

Επίσημο site: www.athensdigitalweek.org

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.